GT

FIA GT: Druk weekend voor Jos Menten

Voor Jos Menten wordt het een druk weekend in Oschersleben. De 26-jarige Nederlander combineert zijn vaste programma in het FIA GT-kampioenschap met een deelname aan het Europese FIA GT3 kampioenschap.

Tekst en foto: PR

menten_kox_zuhai

Gewoontegetrouw deelt Menten de Lamborghini Murciélago R-GT #8 van All-Inkl.com Reiter Lamborghini met Eindhovenaar Peter Kox. Voor de beide manches van het Europese FIA GT3-kampioenschap vormt Menten een duo met de snelle rookie Marius Ritskes in een Lamborghini Gallardo GT3.

Pech
Duitsland moet het einde vormen van de pechreeks van Jos Menten en Peter Kox: “We hebben de afgelopen wedstrijden nogal wat tegenslagen te verwerken gekregen. In Monza leek het eindelijk goed te gaan in de kwalificatie, maar toen vlogen we naar de laatste startrij omdat de achtervleugel tijdens het kwalificeren los getrild was. Een probleem met de koppeling hield ons tijdens de race uit de punten. In Oschersleben moet het beter gaan”, aldus Jos Menten.

Meevechten
“Het team heeft er alles aan gedaan om de auto optimaal voor te bereiden op de wedstrijd’’, vult Menten aan. ‘’Het circuit zou onze Lamborghini beter moeten liggen. Het is een baan met veel variaties in het bochtenwerk. Als de afstelling goed zit, dan kunnen we meevechten met de top vijf, dat hebben we in Monza laten zien.”

In Oschersleben rijdt Jos Menten zijn eerste races in het kader van het Europese GT3 kampioenschap. Samen met Marius Ritskes start hij in een Lamborghini Gallardo GT3. Dezelfde wagen waarmee Ritskes tijdens de Belcar Midsummer Race voor een verrassing zorgde door kleppers als Anthony Kumpen en Stéphane Lémeret in de beginfase van de wedstrijd achter zich te houden.

Goede racehout
“Vorige week heeft Marius hoge ogen gegooid in België. Tijdens de Belcar-race in Zolder kon hij rondenlang zijn leiderspositie verdedigen. Hij heeft zich sterk verweerd tegen Belgische gevestigde waarden als Kumpen en Lémeret. Hij heeft bewezen uit het goede racehout gesneden te zijn. Samen kunnen we misschien wel voor een verrassing zorgen”, aldus Jos Menten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet