Diversen

Diversen: Vergadering omtrent sluiting kartbaan Amsterdam trekt veel publiciteit


gemeentevergadering_1

Vandaag vond de tweede vergadering van Gemeenteraadsvergadering plaats waarin de sluiting van de kartbaan werd besproken. De belangstelling was groot. Naast tientallen autosportfans, was ook de Nederlandse pers goed vertegenwoordigd. Verassend genoeg was één iemand niet aanwezig. Namelijk de verantwoordelijke wethouder en besluitnemer Maarten van Poelgeest.


Tekst: Ewoud Frielink
Foto’s: Michael Melis


Een groot spandoek met de tekst “Kartbaan Amsterdam moet blijven!!! Topsport is van belang voor de stad Amsterdam!!” werd door diverse rijders getoond aan de aanwezigen. Het spandoek bevatte een belangrijk woord, namelijk ‘topsport’. Wethouder van Poelgeest lijkt nog steeds niet te begrijpen dat het niet om een indoor kartbaantje gaat.

Niet eerder dan 1 september dicht, 1500 handtekeningen overgedragen
Aanvankelijk zag het er zelfs naar uit dat de kartbaan al eerder dan 1 september gesloten moest worden. Deze dreiging is nu van de baan, echter dat de kartbaan dicht moet lijkt onvermijdelijk. De kans is zeer klein dat de 1500 handtekeningen en de grote media aandacht hier nog verandering in kan brengen.

gemeentevergadering_2

Alternatieve locatie
De kans tot een andere locatie voor de kartbaan werd vandaag vergroot. De gemeenteraad stond open voor dit idee en zal zeker een vervolg krijgen.

Vanavond RTL4 in het Land
Onder andere RTL 4 in het Land maakte opnames van vandaag. Deze zullen woensdag 4 juli om 22.30 op RTL 4 worden uitgezonden. Ook AT5 en RTV Noord Holland waren aanwezig.

Initiatiefnemers
Twee belangrijke initiatiefnemers voor het behoudt van de kartbaan zijn coureurs Pascal Gillisse en Justo Rijnders. Pascal toont enorm veel inzet om de kartbaan te behouden en de landelijke media te behalen. Justo is de initiatiefnemer van de petitie die nog steeds online te tekenen is.

Pascal Gillisse verklaarde tegenover AUTOSPORT.NL het volgende: “We hebben de raad geprobeerd duidelijk te maken dat de kartsport niet alleen een hobby is maar ook een volwaardige topsport die Amsterdam en Nederland zou moeten steunen.”

Bekijk video AT5 Nieuws

gemeentevergadering_3


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet