Diversen

BWM130i Cup: Ron Swart maakt na 13 jaar autosportrentree bij Certainty

Het is alweer een tijd geleden sinds hij voor het laatst aan de start van een autosportwedstrijd verscheen, maar aankomend weekend zal de Benelux Formule Ford-kampioen uit 1994 in Assen zijn rentree in de autosport maken. Ron Swart vervangt bij het Certainty Racing Team in de BMW 130i Cup Marc Koster.

Tekst en foto: PR

Swart ving zijn autosportcarrière in 1993 bij Fresh Racing aan, waar hij na lang sparen een Formule Ford-bolide kon huren, om zo voor het eerst kennis te maken met de autosport. En met succes, want al in zijn tweede seizoen wist hij bij het team van Gert Valkenburg, Geva Racing, Nederlands en Benelux Formule Ford-kampioen te worden.

Eindelijk
“Ik geloof dat ik dat seizoen negen van de twaalf races won”, blikt de sympathieke Zandvoorter terug. “Daarna heb ik nog wel een keer Formule Renault gereden en getest met een Renault Clio. Dat ging nog steeds erg goed, maar het is er nooit van gekomen om weer aan de start van een wedstrijd te verschijnen, maar komend weekend is het dan eindelijk weer zo ver! Ik ben dit seizoen bij alle races van de BMW 130i Cup aanwezig geweest, dus ik heb al met het team en de klasse kennis gemaakt.”

Toptien
Dit weekend worden de zevende en achtste ronde van de Samsung BMW 130i Cup verreden tijdens het Dutch Power Pack Festival op TT Circuit Assen, waarbij Swart dus achter het stuur van de tweede BMW Amsterdam/Sartorius-auto zal kruipen. Desondanks wil Swart de lat bij zijn rentree niet direct te hoog leggen. “Ik ben dit weekend voor het eerst op het (gerenoveerde, red.) TT-Circuit van Assen en hoop in de toptien mee te kunnen rijden, maar zal me niet direct in de gevechten met de kop van het veld mengen of met mijn teamgenoot Dillon Koster.”

dillon_koster_in_auto
Teambaas Dillon Koster in actie. Komend weekend kruipt ook Ron Swart in een BMW Amsterdam/Sartorius-auto.

Waanzinnig
Teambaas Dillon Koster stond in 1994 nog als toeschouwer achter de hekken toen Ron Swart Formule Ford-kampioen werd. “Ik vind het waanzinnig dat Ron na 13 jaar afwezigheid via Certainty Racing Team terug in de autosport komt”, verklaarde Koster. “Hij heeft potentie, want Ron weet wat gas geven is en is daarnaast ook nog eens heel erg sympathiek. Hij past absoluut in ons team!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet