Diversen

Div: Vierde editie MaartenMemorial 6 augustus op Zandvoort

Op 6 augustus 2007 wordt de vierde editie van MaartenMemorial verreden. Het belangrijkste doel is kankerpatiënten een dag te laten vergeten dat ze ziek zijn. De patiënten worden in 100 exclusieve sportwagens vanaf het Feyenoord-stadion naar Zandvoort gereden. Daarnaast worden fondsen geworven ten behoeve van kankeronderzoek. Naast opbrengsten uit sponsoring wordt tijdens het evenement een veiling gehouden. Spyker heeft hierin een belangrijk aandeel met een uniek item.

Tekst: PR

Maarten van Sten stierf 4 augustus 2003 op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Sinds 2004 organiseren dierbare vrienden van Maarten het evenement MaartenMemorial die dit jaar verreden wordt als Milano MaartenMemorial 2007.
De intentie van het evenement is kankerpatiënten een dag te laten vergeten dat ze ziek zijn. Patiënten worden in auto’s als Lotus, Ferrari, Porsche, Spyker, Lamborghini en Aston Martin naar Zandvoort gereden, waarbij het circuit geopend is voor enkele snelle ronden.

doornbos_maartenmemorial05
In 2005 was Robert Doornbos een van de gastrijders van zieke mensen. Foto: Archief

Fondswerving
Daarnaast worden fondsen geworven voor de inrichting van het Maarten van Sten laboratorium voor kankeronderzoek in de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam. De voorgaande edities leverden al 305.500 euro op. Op dit moment is ruim 43.000 euro aan sponsoring toegezegd. Bijzonder is dat alle deelnemende rijders actief fondsen werven. Sponsors melden zich nog dagelijks aan via www.maartenmemorial.com. AutoTelegraaf, ABN AMRO, Sotheby’s, Circuitpark Zandvoort, autobedrijf Milano en organisatiebureau Bink zijn inmiddels toegewijde supporters geworden van MaartenMemorial.

Jan Lammers en Spyker
Jan Lammers is eveneens van de partij en rijdt op Zandvoort de eerste ronde in de auto van Maarten. Dit jaar zal ook Spyker een bijzonder aandeel hebben door een uniek item te veilen. Twee personen mogen deel uitmaken van het Spyker Squadron, het GT2-raceteam van Spyker. Tijdens een lange afstandsrace in België of Engeland zijn de twee winnaars heuse pitcrew members!


maartenmemorial01_1837
De wagens van MaartenMemorial 2005. Foto: Archief
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet