NAB

NAB: Preview Nederlands Kampioenschap Amsterdam en Berghem

Aanstaand weekend 8 juli zal het schakelgeweld los barsten op Kartbaan Amsterdam. Een bijzondere wedstrijd, gezien het feit dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat een Nederlands Kampioenschap georganiseerd wordt op de kartbaan. Een week later is het weer de beurt aan de Rotax Max’en en overige automaat klassen. Ditmaal op het circuit van Berghem.

Tekst: Ewoud Frielink
Foto's Michael Melis

prev_berghem
Nelson van der Pol leidt momenteel het Rotax Max Senioren kampioenschap


Groep 1  01-02-04-09-19-29

De Mini Max en Mini Junioren klassen reden hun meest recente NK tijdens de Grand Prix op het circuit van Strijen. In Berghem zullen de jonge coureurs weer opgenomen worden tussen de overige klassen. Guust Specken en Dimitri Eerhard zijn beide goed op weg in respectievelijk de Mini Junioren A1 en A2 klassen, zij zullen proberen hun zegereeks uit te breiden. In de 125cc Automaat klasse staat Jesse Jan Dorenbos aan de leiding. Wellicht verassend, gezien hij nog geen overwinning behaalde dit seizoen maar wel de meest constante factor is in het grote en gevarieerde 125cc automaat startveld. Nelson van der Pol leidt het klassement in Rotax Senioren klasse. Randy Vonk reed sterk de laatste twee wedstrijden en volgt dan ook op een tweede positie.

Tijdschema

Tussenklassement

prev_adam
Joey Hanssen vorig jaar in actie op Kartbaan Amsterdam

Groep 03-05-06-07-08
Het Nederlands Kampioenschap te Emmen heeft door de wisselde omstandigheden wat veranderingen gebracht in het kampioenschap. In positieve zin, aangezien het veld in puntenaantal hierdoor dichterbij elkaar zit. Johan van Dreven heeft echter de leiding nog stevig in handen in de 06 Super Nationaal klasse. Op 15 punten achterstand volgt Robert Dirks, die een sterk optrede kende in Emmen. Ook in de 08 Super Nationaal klasse is de spanning groot. Frits Berghuis behaalde twee overwinningen tijdens het eerste NK maar verloor veel punten tijdens de tweede ronde. Op één punt achterstand volgt hierdoor Guido Heurnink.

Tijdschema
Tussenklassement
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet