Diversen

Div: Len van Leeuwen en Willem Cornelissen gastrijders Team Bleekemolen

Komend weekend op Assen zijn Len van Leeuwen en Willem Cornelissen actief als gastrijder voor Team Bleekemolen. Terwijl Van Leeuwen in de Suzuki Swift van Cees van Oord zal plaatsnemen, wordt de BMW 130i-stoel van de afwezige Sebastiaan Bleekemolen (hij racet Porsche Supercup op Silverstone) ingenomen door de al vaker voor de Bleeks racende Cornelissen.

Aankomend weekend staat in Assen voor de derde keer de Formido Suzuki Swift Cup op de rol. Omdat Cees van Oord voor werkzaamheden in het buitenland verblijft, geeft hij zijn stuur door aan Len van Leeuwen, de man die Cees’ zoon Stan begeleid in de kartsport.

Ascona
Het is voor Len van Leeuwen alweer een tijdje geleden dat hij een race reed voor het Nederlands kampioenschap. De laatste keer was dat in 1990 in de Ascona klasse. Maar van een comeback is geen sprake, meent de man die vooral bekend is als organisator van kartwedstrijden.

vanleeuwen_vanoord_swift
Len van Leeuwen (links) en Cees van Oord samen bij de Swift met startnummer 7.

Zin in
Len van Leeuwen over aankomend weekend: "Ik heb er bijzonder veel zin in. Tijdens het vorige raceweekend op Zandvoort heb ik buiten de wedstrijden om al een keer gereden met de Swift’’, vertelt hij. "En dat ging erg goed.’’

Snelste helft
Aan de ene kant wil hij de lat niet te hoog leggen. "Maar anderzijds wil ik ook niet voor joker staan tegenover alle karters bij ons de wedstrijden rijden. Als organisator en wedstrijdleider moet ik vaak rijders corrigeren en zeggen hoe ze moeten rijden. Ik heb er natuurlijk weinig aan als ze gaan zeggen dat ik er zelf ook niets van kan. Ik richt mij niet op het podium maar wel op de snelste helft van het veld."

Net als Cees van Oord rijdt Len van Leeuwen ook voor het goede doel van de CliniClowns. En net als de CliniClowns gaat ook Van Leeuwen "aan de slag voor een lach". Als het maar niet uitlachen wordt, aldus Len.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet