DNRT

DNRT: Terugkeer van de senioren (2): Peter Fontijn

480_portret

Aad Tiekstra van de TC wist het niet beter te omschrijven. “Je krijgt steeds meer van die ouwe gekken terug bij de DNRT.” Met een glimlach keek Tiekstra naar Peter Fontijn die bulderend van het lachen achter het stuur zat, afwachtend van zijn race in de sportklasse. De 47-jarige Hillegommer, vandaag op de kop af 12 ½ jaar werkzaam bij Poelgeest BMW Dealer Heemstede, reed tijdens het Super Racing Weekend maar liefst acht races in de tour-en sportklasse in de zwarte BMW van SBRT Racing.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra

480_fontijn_lach

Het raceverhaal van Fontijn begint in 1980 met zijn debuut in de autosport. Zijn door Meko-books ondersteunde Simca Rally 3 reed naar een tweetal kampioenschappen. Dat dat meer dwars dan rechtuit gebeurde, was een plezierige bijkomstigheid. Peter hield nou éénmaal van een dwarse maar beheerste rijstijl.

Verlenging
De training en racedag werd steevast flink verlengd in de Mickey-bar, waar een grote schare autosportfans meeleefden met de resultaten van de snelle coureur. In 1985 werd de Simca omgeruild voor een Opel Kadett.

Rallysprints
In die tijd reed men met dezelfde auto eveneens rallysprints. Een populaire ééndags-variant op de grote rallies. Ook daar werden door Fontijn de nodige resultaten behaald en dat moest natuurlijk flink gevierd worden.

Alles heeft echter een bepaalde houdbaarheidsgrens. Zo ook de levensduur van de Kadett. Om in het kielzog van de snellere auto’s van Arthur van Dedem en Jeroen Hin te blijven, moest Peter flink blijven trappen op het nog lange circuit van Zandvoort. Een oliespoor in de Marlboro-bocht betekende het einde van de geliefde auto. Vol in de rail en nog geraakt door andere auto’s, werd de wagen volledig afgeschreven.

Inzamelingsactie
Na een spontane inzamelactie van fans, sponsors en medecoureurs werd in 1989 een Opel Monza aangeschaft. In dat jaar werd het derde kampioenschap behaald. Na de Monza-tijd werd er regelmatig meegedaan in de Sierra Cup. Na 1992 werd het door drukke andere bezigheden stil rond de besnorde coureur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet