NASCAR

NASCAR: Eerste seizoenszege Danny Hamlin

Danny Hamlin, één van de Top Rookies uit het vorige seizoen, heeft op New Hampshire na zestien races eindelijk zijn eerste overwinning van 2007 gescoord.

Tekst Willem J. Staat

hamlin_nhms
Eerste zege voor Danny Hamlin in 2007. Foto: GM

Hamlin gokt met banden
Sinds Pocono vorig seizoen had Danny Hamlin geen wedstrijd meer op zijn naam weten te schrijven. Maar een gok in de 255ste ronde, bij een neutralisatie, pakte goed uit.
 
Martin Truex jr, Jeff Gordon, Dale Earnhardt jr en Danny Hamlin zorgden voor een prachtig duel aan de kop. Terwijl Truex, Gordon en Earnhardt elk vier banden lieten vervangen, nam Hamlin de gok om slechts twee banden te wisselen. Hamlin: “Wij hadden dit eerder in de wedstrijd ook al gedaan en dit pakte goed uit. Het belangrijkste doel van ons team was om voor de Chase te gaan en punten te verzamelen.”
 
Gordon
Zeven ronden voor het einde wist Jeff Gordon met zijn Hendrick Motorsports Chevrolet Martin Truex van de tweede plaats te verdringen. Om Hamlin van de eerste plek te stoten kwam Gordon iets te kort.
 
Het team van Hendrick Motorsports moest het dit weekend met een interim crewchief stellen, aangezien het team vorige week op Sonoma met illegale spatborden betrapt werd.
 
Lichtpuntje
Voor Toyota was er in de trainingen een klein lichtpuntje toen David Blaney het merk de eerste pole in haar NASCAR-carrière bezorgde. In de wedstrijd speelde Blaney nauwelijks een rol van betekenis. Hij eindigde als 29ste. Juan Pablo Montoya, die afgelopen week nog op Sonoma de zege pakte, eindigde als negentiende, maar was de tweede beste Rookie achter David Ragan, die met een Ford als vijftiende eindigde.

UITSLAG
1, Danny Hamlin Chevrolet 300 ronden
2. Jeff Gordon Chevrolet 300 ronden
3. Martin Truex jr. Chevrolet 300 ronden
4. Dale Earnhardt jr. Chevrolet 300 ronden
5. Jimmie Johnson Chevrolet 300 ronden
6. Jeff Green Chevrolet 300 ronden
7. Jeff Burton Chevrolet 300 ronden
8. Kevin Harvick Chevrolet 300 ronden
9. Matt Kenseth Ford 300 ronden
10.Ryan Newman Dodge 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet