IndyCar

Champcar: Eerste Champcarworldseries zege Doornbos op Mont Tremblant

Minardi Team USA-coureur Robert Doornbos heeft op meesterlijke wijze de zesde wedstrijd van de Champcarworldseries op het pittoreske Canadese  circuit van Mont Tremblant op zijn naam weten te schrijven. Doornbos is daarmee de eerste Nederlander die in de nieuwe Champcarworldseries zegeviert. Voor de scheiding tussen Champcar en IRL won Arie Luyendijk Sr. begin negentiger jaren enkele wedstrijden in de toenmalige Champcarseries. Met zijn zege in Canada heeft Robert Doornbos Nederland in de USA prachtig op de autosportkaart gezet. Wisselende weersomstandigheden bepaalden het beeld van een uiterst interessante wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat

mt_rd_race
Op het pittoreske circuit van Mont Tremblant zag de concurrentie de achterkant van de
Minardi Team USA-bolide van Robert Doornbos. Foto: Champcar

Doornbos overtuigt in Champcar
Van de afgelopen zes wedstrijden in de Champcarworldseries mocht de Nederlander vijf maal het podium betreden, en staat nu in het kampioenschap met 145 punten op gelijke hoogte met de drievoudig kampioen Sebastien Bourdais.

'Wat een race!'
“Een fantastisch gevoel!'', glom Doornbos na afloop. "Na mijn vorige races hing een eerste overwinning al een beetje in de lucht, maar het voelt ongelooflijk goed om hier nu echt bovenop het podium te staan. Wat een race! Het was zeker niet gemakkelijk, maar het resultaat mag er honderd procent zijn. Complimenten aan het team en zeker ook aan mijn engineer Michael Cannon. Ik denk dat Sebastien Bourdais, Will Power en ik ons kunnen opmaken voor een spannend seizoen. Er volgen nog veel races en als debutant in een nieuw team hebben we nog veel te leren. Maar ik denk dat we met deze overwinning als team nog gemotiveerder raken om maximaal te scoren in de komende races!”
 
Bourdais zuur
De Fransman had na de wedstrijd overigens weinig lovende woorden voor het optreden van de Nederlander. Bourdais: “Hij weet exact wat hij gedaan heeft. Eigenlijk hoef ik er geen commentaar op te geven, maar hij heeft me geblokt en is drie keer van lijn gewisseld, en dat hoort niet in Champcar.” TV-commentator James Hinchclliffe (zelf actief in de Formule Atlantic en A1 GP) had geen goed woord over voor de woorden van Bourdais en was zwaar teleurgesteld in diens houding.

Fantastisch wapen
Paul Stoddart, de winnende teambaas van Doornbos, was uiteraard uitgelaten: “Dit is helemaal te gek. Wat een fantastisch wapen is die Doornbos!” Voor Minardi Team USA betekende dit de allereerste zege in de Champcarworldseries.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet