Sportscars

Sportscars: Sarrazin/Lamy winnen 1000 km Nürburgring

480_winnaar

Na hun overwinning in Valencia wonnen Stéphane Sarrazin en Pedro Lamy ook de derde ronde van de Le Mans Series, de 1000-kilometerrace op de Nürburgring. Het Frans/Portugese duo bleef met de Peugeot 908 HDi FAP de zusterauto van Nicolas Minassian en Marc Gené voor. Na 195 ronden hadden Sarrazin en Lamy een voorsprong van een ronde op hun teamgenoten. De derde plaats in de wedstrijd was voor het Pescarolo-team met Emanuel Collard en Jean-Christophe Boullion op vier ronden van de winnaars.

Tekst: René de Boer
Foto: LMS en Hugo Garritsen

480_start


Spannende strijd om de vierde plaats, Racing for Holland zevende
Spannend was de strijd om de vierde plaats tussen de Charouz-Lola van Jan Charouz, Stefan Mücke en Alex Yoong, die uiteindelijk slechts 0,719 seconde voor de Création-Autosportif-inschrijving van Jamie Campbell-Walter, Felipe Ortiz en Shinji Nakano eindigde.

480_racing_for_holland

Racing for Holland-coureurs Jan Lammers, David Hart en Jeroen Bleekemolen behaalden op de Nürburgring de negende plaats overall en de zevende plaats in de klasse met een achterstand van zeven ronden op de winnende Peugeot.

Speedy-Spyker vijfde in klasse
De overwinning in de categorie LMP2 ging naar de MG-Lola van Ray Mallock Ltd. met Thomas Erdos en Mike Newton, die bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag een ronde voorsprong hadden op de Epsilon-Barazi-auto van onze landgenoot Michael Vergers, Juan Barazi en Karim Ojjeh.

480_vergers

In de GT1-klasse zegevierde de Oreca-Saleen van Stéphane Ortelli en Soheil Ayari. De overwinning in GT2 was voor de Virgo Motorsports-Ferrari 430 GT van Robert Bell en Allan Simonsen, die in dezelfde ronde eindigden als de Felbermayr-Proton-Porsche van Marc Lieb en Xavier Pompidou. De Speedy-Garage-Spyker met Andrea Belicchi, Andrea Chiesa en Jonny Kane eindigde als vijfde in de klasse. De Spyker van het Spyker Squadron met Peter Kox en Jarek Janis was na 79 ronden voortijdig uit de strijd, nadat de auto met Janis aan het stuur vlam vatte, vermoedelijk als gevolg van een defect aan de olieleiding. "De precieze oorzaak weten we nog niet", aldus Peter Kox.

480_spyker_-_kox_janis

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet