Porsche Cups

Porsche Supercup: Uwe Alzen wint regendans in Magny-Cours


natte_start_psc_magny-cours
Uwe Alzen reed van start tot finish aan kop.

Kind van de rekening
Uwe Alzen, de man die zijn pole-position bij de start goed verdedigde, maakte gebruik van alle commotie achter hem en leidde de race soeverein. In de vierde ronde ging ook de bolide van Sebastiaan Bleekemolen in de rondte. Bij het insturen van een rechterbocht werd de Haarlemmer van achteren aangetikt door de doorglijdende Paul van Splunteren. Bleekemolen was het kind van de rekening, stond een seconde of vijftien stil op het asfalt ('de motor viel dood, daardoor moest ik alles resetten en verlies je veel tijd'), om vervolgens door te racen. "Ik ben wel goed ziek van de tik, want als je onder deze omstandigheden gewoon blijft rijden, zit er zeker een toptien-klassering in'', aldus Sebastiaan. "Nu was het over.''

Jiri Janak, zoals reeds eerder gememoreerd aangereden tegen Jeroen Bleekemolen, had blijkbaar ook schade aan zijn auto. De racende jurist kon zijn wagen niet meer in balans houden en schoof in rondje vijf tegen de vangrail.

Verrassende Armindo
Halfweg koers, als Jeroen Bleek ook is uitgevallen, leidde Alzen voor Richard klassementsleider Westbrook, Olivier Maximin, Alessandro Zampedri, Damien Faulkner en de steeds verder oprukkende Nicolas Armindo. De als veertiende gestarte Armindo had het zichtbaar naar zijn zin in zijn natte vaderland en kwam rap naar voren. Halfweg lag Patrick Huisman al weer 12de, terwijl de overige Nederlanders respectievelijk op P15 (Paul van Splunteren), 17de (Bernhard ten Brinke), 20ste (Sebastiaan Bleekemolen) en 22ste (Jaap van Lagen) lagen.

van_splunteren_en_stuck
Paul van Splunteren (links) had in de paddock een onderonsje met Hans Joachim Stuck.

'Knuffel'
Terwijl rookie Rosina zijn motor opblies en wat olie neergooide, was de baan inmiddels aan het opdrogen. De televisiecamera’s zoomden vervolgens in op de wagen van Paul van Splunteren die in ronde 9 zijn bolide in de pits had geparkeerd. Zijn 'knuffel' met Sebastiaan Bleekemolen had zijn linkervoorband beschadigd. "Deze liep langzaam leeg en was vervolgens plat. Dat was einde wedstrijd'', aldus Van Splunteren. "Jammer, want ik was vanaf P24 opgerukt naar P12, maar heb het helaas zelf weggegooid. Ik vind het ook balen voor Sebastiaan, want ik houd er niet van om collega's eraf te rijden en zeker geen Nederlander.''

In de slotfase van de wedstrijd rukte Armindo op naar P2. Hij ging zelfs regerend kampioen Westbrook voorbij. Alzen is echter te ver weg en onhaalbaar voor de Fransman.

Rode vlaggen
Met nog twee van de 14 ronden te gaan, zwaaiden de baancommissarissen ineens met de rode vlag. Was er een ongeluk gebeurd? Nee. De tijdslimiet van de race bleek bereikt en de Fransen gaven dat aan door met rode vlaggen te wapperen. Patrick Huisman eindigde vlak achter Marc Hynes als negende als beste Nederlander. Bernhard ten Brinke, die Simon Frederiks bij het HSF Porsche Eindhoven-team verving en ondanks een kapotte ruitenwisser zijn Porsche netjes op de baan hield, zag als vijftiende het zwartwit geblokt, terwijl ploegmaats Sebastiaan Bleekemolen (16de) en Jaap van Lagen (17de) vlak bij elkaar finishten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet