Porsche Cups

Porsche Supercup: Uwe Alzen wint regendans in Magny-Cours


Uitstapjes
Jeroen Bleekemolen was allesbehalve de enige rijder die in Magny-Cours met schade de wedstrijd beëindigde. Het gros van de piloten maakte door de moeilijke omstandigheden een of meerder uitstapjes langs de baan. Zo ging in de beginfase onder anderen ook Patrick Huisman in de rondte. Mister Porsche Supercup, die als achtste van start was gegaan, moest daardoor achter aan het veld aansluiten en zou vervolgens aan een inhaalrace beginnen.

van_lagen_en_ten_brinke
Jaap van Lagen (links) samen met Bernhard ten Brinke.

In de tweede ronde stond ook Jaap van Lagen (als 13de gestart) even naast de baan. De man die zijn Porsche-debuut maakte voor Team Bleekemolen, kon na een flink oponthoud wel verder rijden, maar was natuurlijk het zicht op een topklassering kwijt.
 
Tussen twee grindbakken
"Ik weet niet wie het was, maar ik ben van de baan gebeukt door een te laat remmende gele auto. Ik gaf 'm nog ruimte, maar hij tikte me er gewoon af'', aldus Van Lagen. "Daardoor stond ik op een weggetje tussen twee grindbakken. Ik moest dus achteruit weer de baan op, maar mijn bak wilde niet meteen in die versnelling. Dan is de race over. Ik heb er nog wel twee ingehaald, maar die botsing kostte me veel te veel tijd.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet