Porsche Cups

Porsche Supercup: Uwe Alzen wint regendans in Magny-Cours

podium_psc_magny-cours

Uwe Alzen heeft vandaag de Porsche Supercup-race van Magny-Cours gewonnen. De Duitser, die van pole-position vertrok, leidde op het natte Franse asfalt van start tot finish. Klassementsleider Richard Westbrook eindigde als derde achter de verrassende Nicolas Armindo. Voor de Nederlanders was het een slechte dag.

Tekst: Marc Kok
Foto's: racecam.de


Een verse bui regen voorafgaand aan de 14 ronden tellende race zorgde voor zeer moeilijke omstandigheden. Op de natte baan zagen de toeschouwers vele schuivers en diverse touchés.

Jeroen Bleekemolen, als vierde gestart, moest aanvankelijk een plekje cadeau geven. "In het begin waren mijn banden niet helemaal ideaal, maar toen ze eenmaal goed aanvoelden kon ik goed naar voren rijden’’, vertelde Jeroen na afloop.

jeroen_bleekemolen

Schade
"Op het moment dat ik derde lag, kon ik Jiri Janak pakken voor P2. Ik zette mijn wagen netjes naast hem, waarna hij vervolgens de bocht instuurde, mij raakte en daarbij mijn radiateur beschadigde. Ik kon aanvankelijk nog een paar ronden doorrijden en lag mooi tweede. Maar uiteindelijk was de schade te groot en moest ik halverwege de race opgeven. Hier ben ik doodziek van, want ik had gewoon kans om na Monaco mijn tweede zege op rij te boeken’’, aldus de jongeste ‘Bleek’, die na de wedstrijd razendsnel naar de Nürburgring vloog waar hij later vandaag met Jan Lammers en David Hart aan de LMES-race over 1000 kilometer gaat meedoen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet