Diversen

Div: Testfase Duitse Formule DMSB begint binnenkort

FDMSB1_6361

De Formule DMSB vorig jaar december op de Essen Motor Show

In het commentaar bij het nieuws over de Europese Formule BMW-klasse, die volgend jaar van de grond moet komen, signaleerden we al de noodzaak van een instapklasse in de Duitse formulewagenracerij. Sinds de aankondiging afgelopen winter tijdens de Essen Motor Show is het opmerkelijk stil geworden rondom de Formule DMSB, het eenzitter-initiatief van de Duitse auto- en motorsportfederatie. Dus belden we maar eens even met Christian Schacht, verantwoordelijk voor automobielsport bij de DMSB, om te horen hoe de stand van zaken in deze is.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions

"DMSB absoluut op de goede weg"
"We hebben op onze aankondiging in Essen behoorlijk wat positieve reacties ontvangen, zowel van teams als van rijders. Natuurlijk waren er ook mensen die zich afvroegen wie op zo’n nieuwe serie zit te wachten, maar als het nieuws over de Formule BMW vandaag en in de komende dagen wat verder doordringt en mensen zich bewust worden van de consequenties daarvan, dan zal het duidelijk worden dat de DMSB met dit initiatief absoluut op de goede weg is", zegt Schacht.

Problemen motorisering opgelost
Problemen die ontstonden over de motorisering van de nieuwe Formule DMSB zijn inmiddels opgelost. Nadat Ford, die aanvankelijk als partner van de nieuwe serie zou optreden, zich had teruggetrokken, is gekozen voor Volkswagen als krachtbron. Het gaat hierbij echter om een klantenmotor, een normaal Volkswagenblok dat door tuner Spiess is gekocht en is geprepareerd voor competitiedoeleinden. Volkswagen verleent naar verluidt geen officiële ondersteuning aan de serie.

FDMSB2_6362

Twee auto's besteld
“Er zijn twee auto’s besteld, die zeer binnenkort worden afgeleverd. Daarmee gaan we als DMSB een intensief test- en ontwikkelingsprogramma afwerken, dat eind augustus afgerond moet zijn. Dan weten we ook meer over de stand van zaken voor volgend jaar”, aldus Christian Schacht. Verder kan en wil hij er niets over zeggen. Maar het zou ons niet verbazen als de ADAC als grootste Duitse automobielclub de nieuwe formulewagenklasse oppakt. Immers, de samenwerking tussen BMW en de ADAC is volgend jaar door de nieuwe Europese Formule BMW ten einde, en dan heeft de ADAC geen eigen formulewagenklasse meer. De nieuwe categorie zou hierin perfect voorzien. En samen met de dit jaar nieuwe ADAC GT Masters zou je gelijk al een platform voor in ieder geval een paar zelfstandige evenementen hebben…
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet