Porsche Cups

Porsche Supercup: Harders' Plaza stapt uit Porsche Supercupvdberg

Zoals bekend neemt dit jaar een flinke Nederlandse delegatie rijders en teams deel aan de Porsche Mobil 1 Supercup. Vanaf de komende race, aanstaand weekend tijdens de Franse Formule 1 Grand Prix op het circuit van Magny-Cours, is het team Harders' Plaza Racing hier niet meer bij. Teambaas Henk van den Berg en coureur Robert hebben besloten zich te richten op een andere klasse. "Jammer, want het is een fantastische klasse en een prachtige auto, waar je jarenlang mee uit de voeten kunt. Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing moeten nemen", zegt Henk van den Berg.

Tekst: René de Boer
Foto: racecam.de


Druk schema niet te combineren met zakelijke activiteiten
Op het moment is de familie Van den Berg druk bezig met het uitbreiden van de kartbaan in Harderwijk. Gepland is een groot uitgaanscentrum inclusief bioscoop met een totale oppervlakte van zo'n 3.000 vierkante meter. Zoon Robert van den Berg is nauw betrokken bij dit project en kan mede daardoor eigenlijk niet voldoende tijd vrijmaken voor het racen in de Supercup. "Als je dat goed wilt doen, moet je er heel veel tijd insteken", weet vader Henk. "Vrijwel alle rijders die dit doen, zijn dan ook professionals. Met een baan ernaast is het nauwelijks te combineren. Ga maar na: eigenlijk hadden we nu onderweg moeten zijn naar Magny-Cours, dan volgende week gelijk Silverstone erachteraan, dan een week vrij, dan Nürburgring, de week erna Zandvoort waar we in de Duitse cup met de DTM hadden willen rijden, dan erna Hungaroring... Zo blijf je bezig en ben je vrijwel de hele tijd onderweg. Dat trekken we gewoon niet."

Harders Plaza Racing blijft wel actief in de racerij
Een andere factor, die bij het nemen van dit besluit een rol heeft gespeeld, is het vinden van een tweede rijder die een deel van de financiering van het team opbrengt. "Porsche wil continuïteit, maar zo makkelijk is dat niet", legt Van den Berg uit. In goed overleg met de Cup-organisatie heeft hij daarom besloten zijn inschrijving terug te trekken. De beide Porsches staan te koop. "We zijn al in gesprek met diverse geïnteresseerden", verklaart hij. De beslissing betekent echter niet, dat Harders Plaza Racing hiermee definitief uit de racerij stapt. "Mijn dochter Kim rijdt dit jaar voor het eerst in de Formido Swift Cup en Robert gaat rijden in de Clio Cup. Wellicht een stapje terug, maar ik vind dat het niveau in een aantal Nederlandse klasses op het moment zeer hoog is. We rijden volgende week al in Assen, Kim met de Swift en Robert met de Clio."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet