Porsche GT3 Cup Challenge

Eerste team in McGregor Porsche GT3 Cup Challenge gepresenteerd

 Porsche Team Intuix auto

Tijdens de persdag van de AutoRAI maakte de nationale auto(sport)pers kennis met het eerste team in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Het Intuix Team Porsche Eindhoven bestaat uit twee auto’s, bestuurd door de equipes Paul van Splunteren – Bernhard ten Brinke en Roeland Voerman –Frans Verschuur.


 Porsche Team Intuix

Porsche Team Intuix, Bernhard ten Brinke, Paul van Splunteren, Roeland Voerman en Frans Verschuur (v.l.n.r.)

Tekst: Roy van der Laan
Fotografie: Marco Antheunisse


Paul van Splunteren mag eigenlijk niet in de nieuwe nationale Koningsklasse ontbreken, de tweevoudig toerwagenkampioen is immers sinds kort Porsche-dealer in Eindhoven. Frans Verschuur is niet alleen als rijder bij het team betrokken. Technopole, een bedrijf van de meervoudig kampioen, tekent voor de techniek van de auto’s. Frans is enthousiast over de samenwerking met Van Splunteren; het duo reed eerder samen in de nationale Clio Renault Sport Cup en in de Europese Clio V6 Trophy. “Ik ben goed in het technische gedeelte, Paul doet het goed op het commerciële vlak. Zo vullen we elkaar goed aan.” Over commercie gesproken: hoofdsponsor Intuix levert USB opslagmedia
Roeland Voerman heeft al ervaring met het racen met Porsches, hij reed voor Team Bleekemolen onder meer enkele races in de Porsche Supercup. Momenteel rijdt hij voor hetzelfde team met een Porsche in het Winter Endurance Kampioenschap. Bernhard ten Brinke is de junior van het team, zowel qua leeftijd als qua ervaring. De 27-jarige rijder debuteerde in 2003 in de autosport en won toen meteen de Junior Cup in de Clio Renault Sport Cup. “Ik heb nog nooit met een achterwielaangedreven auto geracet”, aldus Bernhard tijdens de presentatie.
Het Intuix Team Porsche Eindhoven rijdt met één nieuwe auto en met een ‘tweedehands’ exemplaar, dat eerder in de Duitse Porsche Carrera Cup heeft gereden.

Duitse ervaring

Technopole heeft niet alleen een auto met ‘ervaring’, maar ook technici met Porsche-ervaring opgenomen, zo maakte het team bekend. Het contracteren van ervaren mensen uit de Porsche Carrera Cup is een slimme zet. Afgezien van Team Bleekemolen, dat reeds twee seizoenen Porsche Supercup achter de rug heeft, is er in Nederland immers nauwelijks ervaring met het racen en afstellen van de Porsche GT3 in Cup-uitvoering.
Het Intuix Team Porsche Eindhoven verwacht half maart de eerste testkilometers te kunnen afleggen.
Orbit Autosport, een andere onderneming van Verschuur, tekent voor de techniek van Tempo-Team Racing, dat met twee of drie Porsches in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge zal uitkomen. Orbit verzorgde ook al de techniek voor Tempo-Team in 2004, toen het team in de Pearle Alfa 147 GTA Challenge uitkwam. Voor Tempo-Team komen Rory Bertram en Tim Coronel in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet