Clio Cup

De Clio Cup gaat definitief door!

Vandaag heeft het Circuit Park Zandvoort overeenstemming bereikt met GoodYear/Dunlop Tyres Nederland. De cup heet vanaf nu de Dunlop SportMaxx Clio Cup.


Een logisch vervolg hierop is dat de klasse met ingang van de Paasraces niet langer meer op de bekende Michelin-banden zal rijden, maar dat Dunlop de banden voor de klasse zal gaan leveren.

Tijdens de drukbezochte rijders en team bijeenkomst vorige week donderdag,
heeft iedereen zijn mening over de kalender mogen geven. Er lag een keuzemogelijkheid voor een tweede race in Zolder of een race in Engeland.
Veruit de meeste deelnemers gaven een voorkeur aan een race in Engeland.
Wij hebben daarom besloten om in augustus het circuit van Snetterton aan te doen voor een dubbele race.

Cup-coördinatie
Als cup-coördinator van de Dunlop SportMaxx Clio Cup is Frans Lubin aangesteld. Frans heeft een enorme schat aan autosportervaring als rijder, teamchef en sportcommissaris; wij zijn er daarom van overtuigd dat hij de sportieve belangen van alle deelnemers aan de cup op een professionele en rechtvaardige manier zal behartigen. De paddock-coördinatie zal net als de afgelopen jaren door Wim Euwen worden uitgevoerd.

Voortgang Dunlop SportMaxx Clio Cup
In de week van 14 februari zal de inschrijving voor de Dunlop SportMaxx Clio Cup worden geopend. Dan zal ook het sportieve- en technische reglement definitief zijn. Het Circuit Park Zandvoort zal iedereen dan ook nader informeren over de hoogte van de entry-fee, het motorenreglement en de overige cupsponsors.

In ieder geval willen wij met deze update een duidelijk signaal afgeven dat de Dunlop SportMaxx Clio Cup in 2005 definitief van de start gaat. Op naar de Paasraces, met een vol veld Clio's aan de start!

Kalender
26-28 maart AutoTelegraaf Paasraces Zandvoort 1 race
14–17 mei Radio 538 Pinksterraces Zandvoort 2 races
10–12 juni Masters of Formula 3 Zandvoort 1 race
16–17 juli Zolder Super Prix Zolder (B) 2 races
20–21 augustus BARC Snetterton (GB) 2 races
17–18 september Trophy of the Dunes Zandvoort 2 races
15–16 oktober Finaleraces Zandvoort 2 races
Totaal 12 races
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet