IndyCar

Champcar: Robert Doornbos grijpt net naast de overwinning op Cleveland

Slechts een halve seconde achterstand op veteraan Paul Tracy, hield Robert Doornbos van zijn eerste Champ Car World Series overwinning af. Door als tweede te eindigen, scoorde de Minardi Team USA coureur alweer zijn vierde podiumfinish van dit seizoen. Waar Lewis Hamilton dit jaar als debutant de sensatie in de Formule 1 is, lijkt de Nederlander deze rol aan de andere kant van de oceaan met verve te vervullen.

De race op het 2,1 mijl lange Burke Lakefront Airport stond bol van spanning. Nadat Doornbos in de beginfase een drive-through penalty kreeg voor zogenaamd blokkeren van een tegenstander, en derhalve achteraan het veld moest aansluiten, reed hij zich in het vervolg van de 89 ronden tellende race naar de kop van het veld. De Nederlandse debutant bezet momenteel de tweede plaats in het kampioenschap op slechts drie punten achter drievoudig kampioen Sebastien Bourdais.

Doornbos: “Dit had ik niet meer verwacht. Nadat ik een penalty had gekregen voor het ‘blocken’ van Graham Rahal, dacht ik dat mijn race over was. Mijn engineer Michael Cannon riep me echter op het hoofd koel te houden en keihard te blijven pushen tot het einde. Complimenten voor het team. Zij zorgden vandaag voor een superstrategie, waardoor ik mijn weg naar voren kon knokken. Well done boys! De laatste ronden waren spannend want ik rook mijn kans. Helaas was ik door mijn ‘push to pass’ heen en Paul nog niet. Maar om na een dergelijke race als tweede te finishen is zeker niet verkeerd. Ik heb als rookie momenteel een 80% podium percentage en daar ben ik best trots op. Door consistent te presteren ben ik vol in de race om het kampioenschap en ik begin me steeds meer op mijn gemak te voelen. Op naar Mont Tremblant dus volgende week!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet