GT

FIA GT: Mike Hezemans derde op Monza

Mike Hezemans en Jean-Denis Deletraz zijn als derde geëindigd in de vierde ronde van FIA GT, verreden op het circuit van Monza. Het duo, uitkomend met een Corvette C6R, scoorde hiermee hun tweede podiumplek van dit seizoen.
De zege ging naar Karl Wendlinger en Ryan Sharp met hun Aston Martin DBR9. Geen thuiszege dus voor de Italiaanse merken in GT1! In de klasse GT2 ging het erepodium wel volledig naar Ferrari.

Wendlinger en Sharp begonnen de twee uur durende race vanaf pole position. Eigenlijk zouden Peter Kox en Jos Menten vanaf de andere plek op de eerste startrij vertrekken, maar hun Lamborghini Murcielago werd na afloop van de kwalificatie op technische gronden afgekeurd. “Bij de technische controle werd geconstateerd dat de vleugel te ver naar achteren stond”, vertelt een ontgoochelde Jos Menten. “Bij het nemen van de curbstones zijn trillingen ontstaan, waardoor de vleugel losgetrild is. Daardoor stond de vleugel niet meer in zijn reguliere positie.” Dat betekende dat het duo vanaf de laatste startpositie aan de wedstrijd moest beginnen.
Deletraz en Hezemans schoven hierdoor op naar de vierde startplek.

Versnellingsbakproblemen

Achter de winnaars was de tweede plek in de race voor Christian Montanari en Miguel Ramos (Maserati MC12). Kox en Menten zagen na problemen met de versnellingsbak als tiende de finishvlag. Menten: "Bij het achteruitschakelen werkte de koppeling niet meer, waardoor het moeilijk racen was. Daardoor maakte ik ook een schuiver. De versnellingsbak bleef waarschijnlijk even hangen toen ik over de curbstones reed. Omdat de auto vast stak in het grind, heeft de schuiver ons een kleine twee minuten gekost."
In de klasse GT2 waren het wel de Italiaanse raspaardjes die de lakens uitdeelden. Het erepodium bestond volledig uit bestuurders van Ferrari’s 430 GT2. Gianmaria Bruni en Stéphane Ortelli wonnen de klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet