DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisringnorisring8

Manuel Reuter, tweevoudig Le Mans-winnaar en ITC-kampioen in 1996 met de Cliff-Opel Calibra, is sinds dit jaar actief als expert-commentator voor de Duitse televisiezender ARD. De in het Oostenrijkse Saalfelden wonende Duitser heeft inmiddels zijn loopbaan als coureur officieel beëindigd, maar is actiever dan ooit: voor Opel organiseert hij het OPC Race Camp, een talentenjacht waarbij mensen zonder enige race-ervaring zich konden aanmelden en bij gebleken geschiktheid in aanmerking komen voor deelname aan de 24-uursrace op de Nürburgring van volgend jaar. De actie was een enorm succes, met niet minder dan 18.500 aanmeldingen, waarvan er uiteindelijk na een strenge selectie 10 overblijven.

norisring9

Samen met Reuter bezochten we het feest van vakblad "Autobild Motorsport" in het "Strandhaus", een fraaie lokaliteit aan de oever van de Dutzendteich. Hiervoor werden we per waterfiets over het meer vervoerd. De topfitte Reuter, die als hobby aan triathlons deelneemt, wilde graag meefietsen.

norisring10

Vorig jaar vond het feest van "Autobild Motorsport" bij 35 graden nog in de open lucht plaats. Dit jaar was het maar goed dat het terras overdekt was, want af en toe vielen er fikse buien. Het was er echter niet minder gezellig om. Heel wat coureurs, teammanagers en andere prominenten waren er aanwezig en het bleef nog lang onrustig in Neurenberg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet