Porsche Cups

Porsche Supercup : Jaap van Lagen rest van seizoen bij Team Bleekemolen

jaap_porsche_2

Wat Autosport.nl afgelopen maandag aankondigde is nu officieel; Jaap van Lagen heeft een contract getekend bij Team Bleekemolen en zal de resterende zeven races van dit seizoen deelnemen in de Mobil 1 Porsche Supercup. Het debuut van Van Lagen in de voor hem nieuwe bolide vindt al volgend weekend plaats op het circuit van Magny-Cours in het voorprogramma van de Grand Prix van Frankrijk. Van Lagen neemt de plaats in van Michael Bleekemolen, die er ook in Monaco al niet bij was.

Tekst: Marco Antheunisse en PR, foto's: PR

In Monaco werd Bleekemolen senior met groot succes vervangen door de jongste Bleekemolen telg, die de ‘mooiste race van het jaar’ glansrijk op zijn naam schreef. Ook Jeroen Bleekemolen zal de rest van het seizoen meestrijden in de Porsche Supercup, hij heeft een contract getekend bij Jetstream Motorsport, waar hij de Fransman Fabrice Walfisch opvolgt.

jaap_porsche_1

Jaap van Lagen is ontzettend blij dit jaar in de Porsche Supercup uit te komen: "Deze merkencup staat zeer hoog aangeschreven in Europa. Ik heb vorige week woensdag voor de eerste keer met deze auto getest op het circuit van Spa-Francorchamps en dat is erg goed bevallen. Ik reed zes sessies van 35 minuten. In het begin moest ik nog wennen aan de auto, want ik reed voor de eerste keer met keramische remmen en moest terugschakelen met tussengas, terwijl ik de laatste drie jaren gewend was om met versnellingen op het stuur te rijden. Enkele weken geleden in Monaco ontstonden de eerste contacten en na een paar goede gesprekken kwamen we er al snel uit. Ik heb bewust voor Team Bleekemolen gekozen want ze hebben reeds jarenlange ervaring in dit kampioenschap. Ik kijk met ontzettend veel plezier uit naar mijn debuut in de Mobil 1 Porsche Supercup op Magny-Cours. Ik moet nog veel leren van de wagen, maar ik hoop op basis van mijn ervaring ook in de Porsche Supercup te slagen! Eerder dit jaar heb ik reeds getest op dit Franse circuit in de World Series Formule Renault 3.5, maar zal nu nog niet te hoog inzetten. Met een finish in de top tien ben ik tevreden!”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet