GT

FIA GT: Jos Menten richt vizier op Monza

Afgelopen weekend heeft Jos Menten zijn eerste 24 Heures du Mans tot een goed einde gebracht. De Nederlander verdedigde de Britse eer achter het stuur van de Aston Martin DBR9 van Team Modena. Het wedstrijdbegin was veelbelovend, maar een losgekomen schokdemper en een contact met een LMP2-proto beslisten anders. Nu maakt Menten zich op voor de FIA GT-wedstrijd van komend weekend op Monza.

Tekst: PR

Prijs
Dat Team Modena de auto voor Le Mans perfect klaargestoomd had, werd na de wedstrijd erkend door de organisator van de 24 Heures du Mans; de ACO. Het Britse team mocht de Prix Escra in ontvangst nemen voor de sterke prestaties van haar technische crew.

jmr_01

Amper twee dagen na zijn avontuur aan de Sarthe, blikt Jos Menten vooruit op de vierde manche van het FIA GT-kampioenschap, waar hij opnieuw achter het stuur kruipt van de Lamborghini Murciélago R-GT #8. Samen met zijn teamgenoot Peter Kox wil Jos Menten nu zijn eerste kampioenschapspunten van 2007 binnen rijden.

Links of rechts remmen
“Het wordt een beetje aanpassen. Het grootste verschil tussen de Aston Martin en de Lamborghini is het remsysteem. Bij de Aston rem je met links, terwijl je in de Lambo met rechts moet remmen. In de eerste trainingssessie moet ik dus even de knop omschakelen”, aldus de 26-jarige Haelenaar. “Ik kijk uit naar Monza. Tot nu toe hebben we nog steeds geen punten kunnen pakken. Diverse problemen voorkwamen dat we de finishvlag zagen in Roemenië en Groot-Brittannië. De wedstrijd in Italië moet nu voor een ommekeer zorgen.”

Autodromo
Het FIA GT kampioenschap zakt voor de zevende keer af naar het Autodromo di Monza. Rond het prachtige natuurpark zullen de dertig FIA GT1 en GT2-wagens de strijd aangaan: “Monza is een speciaal circuit. Het is gelegen in een uitgestrekt natuurpark. De lange rechte lijnen bieden je als piloot de mogelijkheid om even te rusten, maar je mag op geen enkel moment je concentratie verliezen. Je rempunt missen kan desastreuze gevolgen hebben.’’

Het weekend van Jos Menten en Peter Kox begint op zaterdag 23 juni om 9.00 uur met de eerste vrije training.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet