Benelux Racing League

BRL-coureurs genieten van circuit Spa-Francorchamps (lang)


480_nog1keer

Niet nog een keer winnen Henri anders...

480_klappen

... vallen er klappen.!

BRL Light
In de BRL Light was de strijd om de overwinning er een om in te lijsten. Michel Schaap, Marijn van Kalmthout en Henry Zumbrink leken wel magnetisch. Geen moment zat er meer dan een meter tussen de drie BRL Lights.

480_schaap_race2

Michel Schaap leek lang op weg naar zijn eerste zege in de Lights, maar in de laatste ronden verspeelde hij zijn koppositie toen het drietal tegelijkertijd de Busstop Chicane wilde ingaan. Schaap werd in de mangel genomen met aan de ene zijde Van Kalmthout en aan de andere kant Zumbrink. Wie het laatste zou remmen en de auto kon houden zou winnen. Zumbrink staat erom bekend dat hij ultralaat remt en dus leek hij de grootste kans te hebben, maar Van Kalmthout ging met hem mee. Schaap was de dupe en spinde.
Van Kalmthout pakte de leiding met Zumbrink in zijn achterbak op de tweede plaats. Gaby Uljee, die de hele race het drietal kort voor zich had maar niet kon aansluiten, pakte de derde plaats.

480_koplopers_light_7369

Nog nooit zo geknokt
Marijn van Kalmthout: “Ik heb in twaalf jaar niet zo’n spannende race gereden en nog nooit zo moeten knokken. Het ging op het scherpst van de snede en dat van de eerste tot en met de laatste ronde. Michel stopte overal af. In de bocht voor de pits zat er een V6 voor ons. Achter me zag ik Henry vreselijk laat remmen en remde dus zelf ook weer wat later om te voorkomen dat hij Michel en mij in één keer zou passeren. Daarbij raakte ik Michel op de achterkant en ging hij in de rondte. Ik kon er niets aan doen. Als ik zoiets moedwillig zou doen had ik hem er in de ronden daarvoor al vele keren af kunnen zetten.”

Michel Schaap zag het iets anders: “Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het moment waarop hij remt. Marijn was dus nu te laat waardoor ik eraf ging. Tot dat moment was het een prachtig gevecht. Ik had het redelijk onder controle.

480_schaap_voorop

Met die V6 in onze buurt zorgde ik dat er steeds aan één kant geen ruimte was voor Marijn en Henry om me uit te remmen. Jammer dat het dan zo moet eindigen.”

480_schade_schaap

Schade voor Schaap

Profiteren
Henry Zumbrink zat op de eerste rang en zag het allemaal voor zich gebeuren. “Ik zag ze voor me strijden liet ze maar even begaan om te profiteren op het moment dat ze in de fout zouden gaan. Ik remde heel laat en zag Marijn kijken om vervolgens ook later te remmen. Een aanrijding met Michel was toen niet meer te vermijden.”

Gaby Uljee kon net geen aansluiting vinden bij het strijdende drietal: “Ik kwam elke ronde een klein beetje dichterbij, maar miste net de snelheid om aan te sluiten. Jammer, want het was een mooi gevecht en ik had me er graag mee bemoeid. Uiteindelijk ben ik blij dat ik nog op het podium terecht ben gekomen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet