Benelux Racing League

BRL-coureurs genieten van circuit Spa-Francorchamps (lang)


480_start_brl_close

Race 2 BRL-V6
Bij de start van de tweede race was vooral de vraag wie Sandor van Es zou kunnen afstoppen. Jacky van der Ende en Donny Crevels beseften dat de start hun grootste kans op succes was, dus gingen zij direct in de aanval. Dicht bij elkaar gingen ze La Source in, maar Van Es had de beste lijn en behield de leiding.
Van der Ende had meteen Crevels in zijn nek en die was van plan om snel naar voren te rijden, maar verslikte zich even en viel wat plaatsen terug. Maar hij had de snelheid echt te pakken en passeerde vlot zijn voorgangers inclusief Van der Ende. Van Es had inmiddels inderdaad weer een gaatje geslagen, maar was niet opgewassen tegen de honger naar de overwinning van Crevels.

Heel erg snel
Sandor van Es: “Donny was wel heel erg snel. Mijn auto was iets minder dan in de eerste race en ik kon hem niet tegenhouden. Wel verbaasde ik me erover dat hij een paar keer met vier wielen over de witte lijnen kwam en er geen straf volgde. Maar ook als hij binnen de lijnen gebleven was, had ik hem denk ik niet kunnen stoppen.”

480_crevels_voor_sandor

Vast in vijf
Donald Molenaar: “Ik had geen zesde versnelling meer en kon daardoor niet meekomen. Ik gaf Strous nog ruimte omdat ik hem toch nooit tegen kon houden maar desondanks raakte hij me tot twee keer toe. Op een gegeven moment stond de bak vast in vijf en verloor ik nog meer plaatsen. Met veel geweld heb ik hem er weer uit gekregen en kon ik weer met een redelijk tempo door.”

Junior Strous had een goed excuus voor zijn aanvaring met Molenaar: “De aandrijving viel weg waardoor het remvermogen veel minder was dan normaal.”

480_danny_start2

Danny van Dongen: “Ik had nog steeds wegliggingsproblemen. Met een vierde plaats heb ik de schade nog beperkt kunnen houden. Ik was blij dat het afgelopen was, want Bouwhuis kwam snel dichterbij. Ik kon Jacky op de derde plaats niet bedreigen. De afstand werd niet groter, maar ik had meer het idee dat hij het de laatste ronden wel geloofde.”

480_spin_kool_6555

480_spin_kool2_6558

Door een tikje van Niels Bouwhuis spinde Ferdinand Kool in de vernieuwde Busstop Chicane.

Heerlijke race
Niels Bouwhuis: “Een heerlijke race. Ik ging echt hard. Ik liep in op Danny toen Donald in de problemen kwam. Danny kon daardoor weer wat afstand nemen maar na een paar ronden zat ik weer bijna op zijn bumper. In de laatste ronde ging ik veel sneller door Blanchimont en had bij de chicane wel een alles of niets poging kunnen doen, maar als dat fout gaat schiet niemand daar iets mee op. Dat was het niet waard.”

480_driedik_sebas

Vermaakt
Sebastiaan Bleekemolen: “Het ging de eerste ronden lekker. Dit soort races rijd ik graag. Vanuit het achterveld snel inhalen, erlangs en meteen wegrijden en op naar de volgende. Helaas bleef het bij een zesde plaats want toen brak de aandrijfas, erg jammer want ik heb me best vermaakt.”

480_freebird_actie_race2

Dick Freebird: “In ieder geval weer heel de finish gehaald, veel meters gemaakt en ervaring opgedaan. Dat is belangrijk, die tiende plaats is dan mooi meegenomen. Ik kon de groep voor me goed bijhouden. In de slipstream liep ik snel in maar steeds op dezelfde plaats hield de motor in en was ik de gewonnen meters weer kwijt.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet