Benelux Racing League

BRL-coureurs genieten van circuit Spa-Francorchamps (lang)


480_junior_strous_schade

Tik tik
Junior Strous: “Een superrace en ook nog eens de snelste ronde. Met de pols is het ook meegevallen, eigenlijk geen echte problemen daarmee.” Diverse rijders klaagden over het feit dat ze door Strous nogal hardhandig waren aangetikt. “Ik ben zelf meerdere keren hard geraakt. Door een duw aan de achterkant kan ik best wel een keer doorgeschoten zijn tegen een voorligger, maar expres is het absoluut niet gegaan.”

480_kontakt_sebas_junior1

Sebastiaan Bleekemolen: “Ik sloot bij de start achter Sandor aan en hield daarna gewoon mijn lijn. Als Donald daar via het gras probeert tussen te komen is dat zijn probleem, ik ga niet aan de kant. Ik verloor een aantal plaatsen omdat ik een paar keer de verkeerde slipstream te pakken had. Ik reed vijfde toen Strous achterin knalde. De schade aan de achterkant was aanzienlijk en uiteindelijk brak zelfs het wiel af waardoor het over was. Jammer.”

480_strijd_sebas_donald1

Pittige strijd tussen Donald Molenaar en Sebastiaan Bleekemolen

Hopen
Donald Molenaar: “Ik zat bij de start achter Sandor toen Sebastiaan naar binnen kwam. Ik ging met twee wielen over het gras. Op zich is dat niet zo’n probleem maar op een gegeven moment komt er een bult. Door de klap liep het achterwiel aan. Daarna ging ook nog een lager kapot waardoor het heel listig sturen werd. Het was steeds maar hopen dat het niet bij het opgaan van Eau Rouge definitief kapot zou gaan. Donny heb ik voorbij gelaten in de hoop dat ik in zijn slipstream weer bij Jacky van der Ende zou kunnen komen, maar dat lukte dus niet. Met een vierde plaats heb ik de schade in ieder geval nog beperkt kunnen houden.”

Danny van Dongen: “De wegligging geeft nog te veel problemen. Ik kon wel naar de groep toe rijden maar er niet langs. Daarbij ben ik ook nog een paar keer fors geraakt. Bij de herstart liep het hele veld op elkaar en reed ik tegen Van der Pol aan die daarop spinde wat mij nog een plaatsje winst opleverde.”

480_wim_noorman

Zo mooi
Wim Noorman zag zijn race al in de eerste ronde stranden. “Voor me stonden Reijntjens en Bouwhuis dwars op de baan. Ik kon er mooi tussendoor en pakte vijf plaatsen. Meteen daarna werd ik echter vol in de zijkant geraakt door Stox en belandde met een lekke band in de grindbak. Erg jammer, want het is zo mooi om hier te rijden.”

Vreemde geluiden
Dick Freebird: “Het begin was vrij rustig. Door de hogere temperaturen was de baan heel anders en had ik toch weer last van onderstuur. Door te slipstreamen kon ik veel meters goedmaken op de mensen voor me. Eigenlijk was de race best goed. Bij de herstart lag ik negende. Maar ik werd aangetikt, ging dwars en verloor twee plaatsen. In de ronde daarna gaf de motor vreemde geluiden. Ik wist niet of we nog een ronde moesten en om verdere schade te voorkomen leek het me beter de pits in te sturen. Dat koste me nog een plek.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet