Supercar Challenge

DSC: Elmar Grim stuurt DTM Audi TTR naar zege in race 2

Elmar Grimm startte vanaf de derde positie, stak met een schitterende manoeuvre al in de eerste bocht slim binnendoor naar de eerste plaats en legde daarmee de basis voor zijn zege. Hoewel hij de leiding tijdelijk kwijtraakte door eerst te worden gepasseerd door zijn teamgenoot Arjan van der Zwaan en uiteraard bij de pitstops, bleek hij over de gehele race de sterkste en stuurde hij zijn DTM Audi TTR ruim 38 seconden voor Robert de Graaff over de finish.

Tekst: Marco Antheunisse

In de beginfase gingen de beide Audi’s er hard van door en leek alleen de vraag te zijn of de blauwe bolide van Arjan van der Zwaan en Ardi van der Hoek of de rode van Elmar Grimm eerste zou worden. In ronde zes passeerde Van der Zwaan Grimm en leek ook die vraag beantwoord. Maar toen meldde zich wederom het pechduiveltje. Van der Zwaan rook een branderige lucht en dacht dat er iets in de auto in brand stond. Hij stopte daarom bij een baanpost en onderzocht samen met een marshall waar de brandlucht vandaan kwam. Er werd echter niets gevonden en ook was de geur inmiddels veel minder, zodat besloten werd verder te rijden. Wederom kon aan een inhaalrace worden begonnen.

De winnende Carworld Viper van De Graaff en Ribbens van race 1 gisteren had inmiddels de tweede plaats ingenomen, op ruime afstand gevolgd door de tweede Viper SRT10 van Roger Grouwels en Rene Wijnen. Ardi van der Hoek, die het stuur van Van der Zwaan had overgenomen, vervolgde de jacht naar voren, maar kwam net wat ronden te kort om alsnog een podiumplaats te pakken. Gisteren ontving hij samen met teamgenoot Arjan van der Zwaan weliswaar de beker voor de derde plaats, maar die moesten zij in verband met een straf weer inleveren. Meindert van Buuren en Pieter van Hoepen konden hun podiumplaats van gisteren niet herhalen, zij finishten nu als vijfde.

Uitslag race 2 Dutch Supercar Challenge,
Spa Euro Race, zondag 17 juni 2007

1. Elmar Grimm, DTM Audi TTR, 23 ronden
2. Robert de Graaff en Philippe Ribbens, Viper SRT10, op 38.083
3. Roger Grouwels en Rene Wijnen, Viper SRT10, op 50.544
4. Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan, DTM Audi TTR, op 51.499
5. Meindert van Buuren en Pieter van Hoepen, Passat V8Star, op 1.31.044
6. Ruud Olij, BMW V8 V8 GTR, op 1.36.558
7. Pieter van Soelen, BMW E46 V8 GTR, op 2.13.159
8. Peter van der Kolk, BMW Compact GTR, op 2.16.263
9. Richard van den Bos, BMW WTCC M3, op 2.24.190
10. Rob Frijns, Porsche 997 GT3, op 2.32.403

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet