WTCC

WTCC: Porteiro van start tot finish

porteiro

Traditiegetrouw ging ook deze eerste FIA WTCC race op Brno rollend van start. Porteiro had zijn zaken prima voor elkaar en voerde de race van begin tot eind aan. Maar het BMW-succes ging verder. Coronel viel al snel uit en Tielemans eindigde als negentiende.


Tekst: Jakob Dekker
Foto's: FIAWTCC

Vraag was hoe goed Porteiro weg zou kunnen komen, want dit was voor hem een primeur. Maar de Spanjaard liet zich niet van de wijs brengen en voerde direct het veld aan. Bij die eerste meters werd overigens de volle breedte van de racepiste ingezet om de posities te bepalen voor die eerste rechterbocht.

wtcc_race1

wtcc_race1_1

Daar ging het mis voor Corthals die Priaulx raakte nadat de Belg zelf ook een tikje kreeg in dit heftige startgeweld. Jordi Gene schoof ook mee naar de grintbak maar kon verder. Tom Coronel wist aanvankelijk de juiste lijn te volgen, maar was een bocht later de klos en strandde in het zuigende grint van Brno nadat een van de BMW’s hem raakte. Voor Coronel en Priaulx zat de race er dus ook al op. Na deze hectische start van de race zette de raceleiding de Safety Car voor twee ronden in om daarna de race op snelheid te vervolgen.

Vier BMW’s voerden daarna het veld aan waarbij Porteiro de leiding heeft voor de zeer sterk rijdende Jorg Muller, Augusto Farfus en de Alex Zanardi. Larini bezette de vijfde plaats, terwijl Yvan Muller en Tarquini om de zesde plaats streden. Olivier Tielemans kwam goed door het heftige startgeweld en lag 16E om later nog een plaats te verliezen aan Rob Huff met de Chevrolet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet