Supercar Challenge

DSC: Robert de Graaff en Philippe Ribbens zegevieren in Viper SRT10

start_dsc_zaterdag

Fraaie auto’s als een Aston Martin, Vipers, V8Stars en DTM Audi’s waren er genoeg te zien in het indrukwekkende veld van de Dutch Supercar Challenge. En hoewel de race een uur zou duren, was de eerste bocht weer eens een scherprechter. De top tien ging hortend en stotend La Source in en kwam er gehusseld weer uit. Robert de Graaff en Philippe Ribbens stuurden om alle narigheid heen en kwamen na een uur en 1 ronde als eerste over de meet. Meindert van Buuren volgde als tweede en Arjan van der Zwaan verschalkte in de allerlaatste ronde Ron Marchall en kaapte zo de laatste podiumplaats voor zijn neus weg.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Tim Böhme


Althans, zo leek het, want de blauwe DTM Audi kreeg enige tijd later een straf van 30 sec. opgelegd voor een niet correcte pitstop en viel zo terug naar de zesde plaats.

61 auto’s op de startgrid, iets minder dan eerder aangekondigd, maar niettemin een indrukwekkend startveld in de Dutch Supercar Challenge. Met wat passen en meten ging het net. De laatste auto’s kwamen tot ruim in de Busstop Chicane, zodat de wedstrijdleiding een wat alternatieve startopstelling toestond. Niet de strepen op het wegdek waren de maatstaf, als de auto qua positie maar goed stond. Het gaf een wat rommelige aanblik, maar kon door rollende start inderdaad geen kwaad.

In de kwalificatie op vrijdag had Elmar Grimm met 2.26.657 de snelste tijd neergezet en dus mocht de rood-grijze Audi TTR vanaf pole vertrekken. Naast hem stond de Passat V8Star van kampioenschapsleider Pim van Riet en Robert den Otter, laatstgenoemde nam de start voor zijn rekening. De tweede rij was voor Robert de Graaf en Meindert van Buuren in de tweede Passat V8Star.

Al in de eerste bocht ging het mis aan de kop van het veld. Robert den Otter verloor enkele posities, polesitter Elmar Grimm kwam als zesde door en Ardi van der Hoek in de tweede DTM Audi TTR viel van de zesde plek helemaal ver terug in het veld. Door een touche ging hij de bandenstapel in en forceerde zijn deur, die pardoes niet meer sloot. Van der Hoek reed door, maar kwam na de eerste ronde 53e door en kon zich opmaken voor een inhaalrace.

vd_hoek
De deur bleef met plak en knipwerk zitten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet