Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Mans 3lemans22

Voor liefhebbers van oldtimers valt er in Le Mans volop te genieten! Zo zagen we er de servicewagen van de Scuderia del Portello, het semi-officiële historische fabrieksteam van Alfa Romeo, een tot stationwagen omgebouwde Super. We kenden de auto al van de Mille Miglia, Goodwood en andere evenementen, maar hij blijft altijd weer mooi om te zien.

lemans23

Datzelfde geldt, en eigenlijk nog wel in hogere mate, voor de transporter van de Ecurie Ecosse, die nog niet zo lang geleden geheel werd gerestaureerd en eind vorig jaar het onderwerp was van een prachtige reportage in het Britse maandblad MotorSport. Het is misschien wel een van de beroemdste racetransporters uit de jaren vijftig en we zouden maar wat graag het originele Corgi Toys-model ervan willen hebben, als het kan graag met doos. Overigens is er nu een uitstekend alternatief als modelauto van het merk Spark. Hier in de paddock van Le Mans stond hij in ieder geval fantastisch, zeker met zo'n bijbehorende Jaguar D-Type ervoor!

lemans27

Wat algemener, maar daarom niet minder leuk, een selectie van voornamelijk Britse oldtimers in de paddock, waarvan de bezitters allemaal met hun trotse eigendommen over de weg naar Le Mans gekomen zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet