WTCC

WTCC : Dubbele zege voor Jörg Müller op Magny Cours

Het tweede raceweekend van het LG WTCC werd verreden op de ruim 4,4 km lange racepiste Magny Cours. Hier revancheerde BMW-coureur Jörg Müller zich voor zijn mindere resultaten tijden het openingsweekend op Imola. Hij pakte een dubbele zege met de bijbehorende punten. Tom Coronel kende een hectisch weekend maar zou dat afsluiten met een overwinning in de Privateerklasse.

Tekst: Jakob Dekker

Van pole tot finish
Müller eiste om te beginnen de pole position voor zich op en benutte die goede uitgangspositie optimaal. Hij nam de kop en stond deze gedurende de resterende 12 ronden niet meer af. Minder makkelijk verliep het voor Rickard Rydell in de Seat. Hij verloor zijn tweede plaats eigenlijk al bij het verkleuren van het startlicht. Andy Priaulx benutte de achterwielaandrijving van zijn BMW optimaal en sloot als tweede achter merkgenoot Müller aan. Rydell volgde als derde en bleef daarmee de Alfa van Tarquini voor. In deze volgorde reden de mannen zonder al te grote bedreigingen richting finish.

45 kilogram
Om de navolgende posities was de strijd duidelijk heviger. Antonio Garcia (BMW), Augusto Farfus (Alfa) en en Jordi Gené (SEAT) maakten het de tot dan toe zeer succesvolle BMW-coureur Dirk Müller allerminst makkelijk. Laatstgenoemde reed met een aanmerkelijk zwaardere auto. Aangezien zijn eerdere successen hem maar liefst 45 kilogram ballast opleverden.
Voor Alain Menu met de Chevrolet Lacetti, de Tsjech Adam Lacko (BMW) en Stefano D ‘Aste was op dat moment het doek al gevallen. Zij waren elkaar in de openingsronde al zijn tegengekomen en met deze nodige schade uitvallen. In de vierde raceronde meldde ook Andrea Larini zich met zijn volledig opgeknapte Alfa (na de klap met Coronel in de warm-up –red.) aan de pits en valt uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet