GT

FIA GT: volledig Maserati-podium

Tijdens de tijdtrainingen van de tweede ronde van het FIA GT kampioenschap op Magny-Cours was Ferrari-piloot Christophe Bouchut nog de snelste. In de race waren de Maserati-equipes echter sterker. De zege ging naar Andrea Bertolini en Karl Wendlinger met hun Maserati MC12 GT1.


 _____________

Net geen podiumplek voor Mike Hezemans


De tweede race van FIA GT trok 31 auto’s, met aan de start onder meer Mike Hezemans (Corvette C5R) en Peter Kox (Lamborghini Murcielago). Hezemans en zijn teamgenoten Bert Longin en Anthony Kumpen eindigden als beste niet-Maserati equipe op de vierde plaats, dezelfde positie die zij op de startgrid innamen. Kox en Norman Simon waren minder gelukkig, zij vielen in de slotfase uit.

Lekke band

De Russian Age Racing Ferrari 550 Maranello van Bouchut en zijn teamgenoten Nikolai Fomenko en Alexei Vasiliev was aanvankelijk in de voorste gelederen te vinden, zoals het hoort voor een ‘polesitter’. Een lekke band en schade aan de voorzijde gooide de equipe echter al na negentien van de 104 ronden terug. De Ferrari-equipe eindigde uiteindelijk toch nog als achtste. Na de pech van het Ferrari-team lag een kwartet Maserati’s op kop, gevolgd door de Hezemans-Corvette. De Maserati van Peter, Buncombe en Rusinov viel in de race iets terug naar de zesde plaats, de overige drie pakten het volledige podium. De marges waren echter klein. Na drie uur racen hadden de winnaars Andrea Bertolini en Karl Wendlinger een voorsprong van maar vier seconden op Michael Bartels en Timo Scheider in de Vitaphone Maserati, 32 seconden later gevolgd door Fabio Babini en Thomas Biagi in de tweede Vitaphone-bolide. Hezemans, Kumpen en Longin eindigden als vierde, in de dezelfde ronde als de winnaars. Het Nederlands-Belgische trio bewees daarmee, net als op Monza tijdens de eerste race van FIA GT, dat de Corvette een potentiële winnaar is.

GT2

In de categorie GT2 wonnen Emmanuel Collard en Tim Sugden met hun Gruppe M Racing Porsche 996 GT3 RSR. Zij werden gevolgd door Marc Lieb en Mike Rockenfeller, uitkomend met eenzelfde Porsche en voor hetzelfde team. De uitslag was daarmee precies andersom dan op Monza. De derde plek ging naar Andrew Kirkaldy en Nathan Kinch met hun Ferrari 360 Modena GTC.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet