DNRT

DNRT: Super Race Weekend groot succes

480_sfeer

“Hier doen we het toch allemaal voor”, aldus een tevreden Huub Vermeulen, voor de pits tijdens het Super Race Weekend van de DNRT afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort. ” Volle startvelden, veel gezellige en enthousiaste mensen die genieten van de autosport zoals het hoort. Dichter bij onze sport kunnen de mensen niet komen. Iedereen is welkom, gewoon een dagje uit om hun eigen favoriete rijders aan te moedigen. En het weer zit ook al mee. Een fantastisch weekend toch ?...”

480_opstellen

480_saker_gezellig
Het was saker gezellig.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto’s: Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra

Tijdens het Super Race Weekend konden de autosportliefhebbers uitgebreid kennis maken met alle takken van de autosport uit de DNRT. De DNRT is in veel gevallen het voorportaal voor de autosport zoals die bekend is bij de A-evenementen.

480_niets_missen
De toeschouwers wilden niets missen en renden heen en weer op het pitdak

De grote initiator Vermeulen, die met zijn eigen clubje vrijwilligers maar liefst 28 races vlekkeloos achter elkaar liet starten, mag trots zijn op hun prestatie. De sfeer zat er goed in. Vrolijke gezichten van toeschouwers en rijders. Coureurs die onderling wat voor elkaar over hebben en respect hebben voor elkaars materiaal. Toch waren de races boeiend met flinke gevechten door het hele veld heen.

480_leuke_dames
De promotiedames waren natuurlijk aanwezig

Oké af en toe was er schade. De race van de Volkswagen Endurance Cup was opgedeeld in 3 relatief korte manches van 1 en 1,5 uur. Waar de teams normaal gesproken 4 uur de tijd hebben, kwamen de manches nu in de buurt van sprintraces en kennelijk voelden veel rijders het ook zo. Met name op zaterdag werd er fel gestreden en leek het erop alsof de manche in iedere bocht gewonnen kon worden. Met veel schade tot gevolg.

480_schade_golf

Op zondag hadden de rijders hun les geleerd en werd er veel meer beheerst gereden. De Volkswagen Endurance Cup, met vaak 50 auto’s aan de start, zouden een goede toevoeging zijn om om een keer een gastrace te rijden op de A-evenementen van de Dutch Power Pack races.

480_hospitality_golf
Zelfs bij de DNRT komen er grote hospitality-tenten voor de genodigden

480_muziek
Veel exotische klanken en dans op de paddock.

In de Mickey bar van Ton en Trees werden de races nog eens flink doorgenomen aan het eind van de dag en iedereen ging met een goed gevoel weer naar huis. Wij van Autosport.nl verheugen ons in ieder geval op de volgende evenementen van de DNRT.

480_gezellig
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet