DNRT

DNRT: Joey Hanssen back in business in Formule Gloria (lang)

480_hanssen_wint

Een weekend waarin de verschillen aan de top zienderogen kleiner werden. Een kwalificatie met verrassingen, races vol met inhaalacties en aan het eind van het weekend twee rijders die nagenoeg evenveel punten vergaard hadden. Dat was het Super Race Weekend voor de Formule Gloria.

Tekst: Maarten Overdijk
Foto's: Chris Schotanus en Gerrie Hoekstra


Kampioenschapsleider Jeroen Mul zei na de vorige Formule Gloria races, waarin hij ronduit dominant was, dat hij uitkeek naar de comeback van Joey Hanssen. Hanssen, die door zijn verplichtingen in het BRL-light kampioenschap de races tijdens het HARC weekend aan zich voorbij moest laten gaan, keerde terug met de zelfde snelheid als waarmee hij zijn eerste en dus enige Gloria weekend afsloot. Een pole-position en één race overwinning gooiden het kampioenschap helemaal open.

Nieuwe gezichten
Dit weekend begonnen niet minder dan 16 coureurs aan het Gloria weekend. Evenals bij de vorige twee raceweekenden van deze nieuwe formule wagen klasse, werden er dit weekend wederom enkele nieuwe gezichten in het deelnemersveld verwelkomd. Het meest in het oog springende debuut was er van Georgio Garritsen.

480_duel_garritsen

De 22-jarige man uit Cruquius, dit seizoen uitkomend in de BRL V6 klasse, reed tijdens de korte test van vrijdag voor het eerst van zijn leven in een formule wagen en bleek direct snel. Uiteraard gaf hij daarmee al aan dat met hem rekening gehouden moest worden, maar zijn snelheid kwam niet geheel onverwacht. Garritsen: “Ik heb 13 jaar gekart, waarin ik ook Nederlands kampioen junioren ben geweest. Ik kom uit de lichting met Giedo van der Garde en Carlo van Dam, maar ik heb nooit de ambitie gehad om formule wagens te gaan rijden. Wel heb ik in 2001 enkele races gereden in de Toyota Yaris en Renault Clio cup. Dit jaar rijd ik voor het eerst in de BRL V6 en ik sta daar nu 4e in de tussenstand. Maar nu ik dan een formule wagen heb uitgeprobeerd, moet ik toch toegeven dat het veel leuker is dan verwacht!”

480_herder_debutant

Een ander nieuw gezicht was Wilfred Herder. De man die in het verleden 3 jaar lang de Formule Arcobaleno gesponsord heeft, nam dit weekend zelf het stuur in handen. Herder: ”Ik heb een paar jaar endurance kartwedstrijden gedaan en in de Ibiza en Golf cup gereden. Via Ivo Heukensfeldt-Jansen, die eveneens dit weekend zijn eerste Gloria races rijdt, ben ik met de klasse in aanraking gekomen. Deze auto’s bevallen bijzonder goed! Vooral het bochtenwerk, ongelofelijk hoe hard je er doorheen kan”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet