IndyCar

Champcar: Sebastien Bourdais bezorgt Newman Haas Team 100e zege

Regerend Champcarkampioen Sebastien Bourdais heeft het team van Newman Haas op het circuit van Portland de 100e zege bezorgd. Robert Doornbos, die vanaf de eerste startrij vertrok, eindigde als derde op het podium.

Tekst Willem J. Staat

100_newman_haas_portland
Bourdais bezorgt het team van Newman Haas ede 100e Champcarzege. Foto: Champcar

100e zege Newman Haas Team in Champcar
In de 56e ronde van de 103 ronden tellende wedstrijd op Portland wist Newman Haas-coureur Sebastien Bourdais leider Justin Wilson van de eerste plaats te verdringen en effende daarmee de weg voor zijn 26e overwinning in de Champcar Worldseries. In de laatste 25 verreden Champcarwedstrijden behaalde Bourdais maar liefst 15 overwinningen. “Ik geloof dat deze wedstrijd een prachtige reclame voor roadracing is en ik hoop dat de fans ervan genoten hebben”, verklaarde Bourdais na afloop.
De Brit Justin Wilson had absoluut geen antwoord op de sterk rijdende Bourdais. Wilson: “Over de radio werd ik geïnformeerd dat Bourdais snel op mij inliep. Ik reed constant vol gas, maar ik kon er niets tegen doen.” Teambaas Paul Newman was meer dan tevreden over de prestaties van zijn coureur. De voormalige filmster en teameigenaar: “Sebastien is gewoon een fenomenale coureur met een fantastische crew.”

Staande start
Portland betekende tevens een nieuw tijdperk in Champcar. Voor het eerst werd een staande start toegepast. In het verleden had Bourdais bij de Champcarorganisatie meermaals zijn bezorgdheid hierover uitgesproken. De eerste staande start in Champcar verliep echter perfekt. “Ik ben blij dat mijn slechte voorgevoel hierover niet is uitgekomen”, aldus Bourdais. Polesitter Justin Wilson eindigde met zijn RSports Panoz als tweede. Wilson erkende na afloop dat het team gewoon niet snel genoeg was, maar dat men in de kwalificatie tenminste vooruitgang had geboekt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet