DTM

DTM: Paffett wint race op Euro Speedway Lausitzting

 winnaar_paffet


Gary Paffett heeft op ondubbelzinnige wijze wraak genomen voor zijn diskwalificatie na de race van vorig jaar op de Lausitzring. Werd zijn auto vorig jaar nog te licht bevonden, dit jaar reed hij met 10 kg extra gewicht (door de zege van Mercedes-collega Alesi op de Hockenheimring in de eerste race) en was zijn zege geen moment in gevaar. Paffett reed de AMG Mercedes C-klasse vanaf pole position onberispelijk naar de tweede zege op rij voor Mercedes. Achter Paffett gebeurde echter wel een hoop, waarbij met name de vele incidenten in de pitstraat een rol speelden in de rangschikking.


Tekst: Marco Antheunisse

Onder ideale weersomstandigheden, lichtbewolkt, een temperatuur van 24 graden en een temperatuur van het wegdek van 32 graden vertrokken 20 DTM-bolides om exact 14.00 uur voor een enerverende tweede DTM-race op de Euro Speedway Lausitzring.

 start_lausitz


Turbulente eerste ronde
In totaal moeten er 48 ronden worden afgelegd. Gary Paffett verzilvert zijn pole position, Jamie Green moet zijn mooie tweede plaats al direct na de start inleveren aan Mika Häkkinen.

 green


Mattias Ekström sluit aan achter Green, op de voet gevolgd door Spengler en Kristensen. Martin Tomczyk en Bernd Schneider raken elkaar in de eerste ronde in de nieuwe “ADAC-kurve”, Schneider behoudt de zevende plaats, maar Tomczyk moet een pitstop maken en rijdt vervolgens een onopvallende race.

Witte rook voor Griek
Ook de Griek Margaritis verliest in de beginfase vele plaatsen na rookontwikkeling aan zijn auto. Na een pitstop komt hij met een ronde achterstand midden in het veld terug op de baan, maar na enkele ronden moet hij de strijd staken.

Op een seconde van elkaar
Mattias Ekström maakt zich in de derde ronde op om Jamie Green te verschalken en de derde plaats over te nemen, maar ziet nog geen kans. Na 4 ronden rijdt de top acht op een seconde van zijn voorligger, er zijn geen aanvallen. Häkkinen rijdt ca. 2,5 sec. achter Paffett, Green volgt op 3,7 sec en Ekström op 4,5 sec.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet