VLN

Div: 24h Nürburgring: Manthey-Porsche wint weer, Coronel en Huisman tweede

manthey-porsche_480

De Manthey-Porsche, nu al twee maal op rij winnaar

Evenals vorig jaar heeft de Manthey-Porsche met fabrieksrijders Romain Dumas, Timo Bernhard en Marc Lieb alsmede Marcel Tiemann de 24-uursrace op de Nürburgring gewonnen. In de wedstrijd, die werd gekenmerkt door extreme weersomstandigheden en die zes uur werd onderbroken, legde het kwartet in totaal 105 ronden af. Duncan Huisman en Tom Coronel werden samen met teamgenoten Christophe Bouchut en Patrick Simon met de Zakspeed-Viper tweede met een achterstand van twee ronden op de winnaars. De derde plaats was voor de Land-Porsche met Marc Basseng, Marc Hennerici, Dirk Adorf en Frank Stippler. Dillon Koster eindigde met de Duitse Black Falcon-BMW als 47e algemeen en als tweede in zijn klasse.

Tekst: René de Boer
Foto's: Pim Stelling

"Ik ben echt heel blij met dit resultaat, dit was voor ons het maximaal haalbare. We hebben weliswaar wat meer vermogen dan de Porsches, maar zijn ook 100 kilo zwaarder en onze auto is toch een stuk ouder", verklaarde Duncan Huisman na afloop van de wedstrijd. "Na de kwalificatie hebben we van een sequentiële bak toch weer teruggebouwd naar een bak met H-schakeling en dat is uiteindelijk prima gebleken, want we hebben geen enkel probleem gehad, afgezien van dat we de laatste paar uur zonder ABS hebben gereden, maar dat ging ook."


Extreme weer blijft meest in herinnering
Het extreme weer blijft het meest in herinnering, zo zegt Tom Coronel. "Ik zat in de auto op het moment dat de rode vlag kwam en ik was echt bang. Het is onvoorstelbaar als je ergens met 250 km/u aankomt en dan opeens maar drie meter zicht hebt... Ik weet nu waarom dit circuit de 'groene hel' heet: regen, hagel, onweer, zon, we hebben echt alles gehad." Over de samenwerking met het Zakspeed-team was Coronel enthousiast: "Dat was echt super, die Zakowski begrijpt gewoon heel goed hoe het werkt. Die man is zó gedreven, die wil gewoon ten koste van alles winnen!"

duncan_viper_actie_480^

De Zakspeed-Viper met Duncan Huisman achter het stuur

"Heftige stints" voor Dillon Koster
Dillon Koster reed voor het eerst een 24-uursrace en kreeg meteen zijn vuurdoop. "Ik heb alleen geen sneeuw gehad, voor de rest hadden we alles wat je je kunt voorstellen. Mijn stints waren echt heftig. Die mist was gewoon niet normaal. Je rijdt 200 plus en dan zie je ineens helemaal niks meer... Vervolgens had ik ook nog zware regenval terwijl ik op slicks reed. Ik ging er bijna af en raakte bijna een andere auto, kon er nog maar net langs sturen, vier rijders achter mij klapten er wel op... Onvoorstelbaar!" Met zijn resultaat, tweede in de klasse achter zijn teamgenoten en 47e in het algemeen klassement, kan de Zandvoorter zonder meer tevreden zijn. Je kunt je een slechter debuut voorstellen.

Uitslag:
1. Bernhard-Lieb-Dumas-Tiemann (Dui-Dui-Fra-Dui), Porsche 911 GT3 RSR, 105 r. in 16.52.44,411
2. D. Huisman-Tom Coronel-Bouchut-P. Simon (Ned-Ned-Fra-Dui), Dodge Viper GTS-R, op 2 ronden
3. Basseng-Hennerici-Adorf-Stippler (Dui), Porsche 911 GT3 RSR, op 2 ronden
4. Alzen-Alzen-Menzel-Mamerow (Dui), Porsche Cayman, op 2 ronden
5. Stuck-Stuck-Hürtgen-Göransson (Oos-Lie-Dui-Zwe), BMW Z4, op 6 ronden
47 (2e in klasse). Koster-Zulauf-Winz-Romanini (Ned-Dui-Dui-Ita), BMW 325i, op 35 ronden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet