DTM

DTM: Bernd Schneider wint op verjaardag van zijn vader


Hoewel Häkkinen en Schneider leiden, zijn de Red Bull-bolides van Ekström en Tomczyk het snelst op de baan. Häkkinen begint met nog 30 ronden te gaan al last te krijgen van oude banden en moet Schneider de kop schenken. Ekström ziet niet veel later ook in de kont van Häkkinen te pushen. Met nog 26 toeren te gaan, gaat de Zweed zijn Finse concurrent voorbij.

Spanning
Met nog 24 ronden te gaan is het de grote vraag wanneer Tomczyk voor zijn tweede en laatste stop naar binnen komt. Hij heeft ondertussen 23,2 seconden voorsprong op Bernd Schneider. Is dat genoeg om straks na de tweede bandenwissel vóór de DTM-kampioen als leider terug op de baan te komen?

Tomczyk komt binnen met nog 21 lappen te gaan. Na 4,6 seconden is zijn bolide weer opgefrist en komt hij precies tussen Schneider en zijn voortrazende ploegmaat Ekström de baan op! De race kan volgens de hedendaagse jeugd omschreven worden als vet cool!

Hoewel hij vlak achter Schneider ligt, heeft Martin Tomczyk wel het grote voordeel van de veel nieuwere SportMaxx Dunlops. Het ultrakorte baantje van Brands Hatch heeft echter het nadeel dat inhalen erg moeilijk is. "De DTM-wagens zijn veel te groot voor dit circuit’’, stelde Alexandre Premat voor de race.

Red Bulls krijgen te weinig vleugels
Met nog 15 rondjes te gaan voeren de Red Bulls van Tomczyk en Ekström de druk op. Ze zitten beiden binnen een seconde van Schneider. Met nog zeven omlopen te gaan lijkt alleen Tomczyk nog in de running om de geroutineerde Duitse recordkampioen te verschalken. Ekström moet een weinig afhaken en het verschil is te groot om in de slotfase nog voor de zege te kunnen gaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet