DTM

DTM: Bernd Schneider wint op verjaardag van zijn vader

bernd_1

De DTM-race op Brands Hatch is gewonnen door Bernd Schneider. De regerend kampioen boekte zijn eerste zege in ruim een jaar. "Deze winst draag ik op aan mijn jarige papa’’, aldus een blije Schneider, die zondagmiddag de nieuwe klassementsleider Martin Tomzcyk en Mattias Ekström voorbleef.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Willem J. Staat

Mika Häkkinen is zondagmiddag om 14.00 uur bij de start zeer langzaam weg. Bruno Spengler profiteert meteen en pakt de kop op het 1929 meter korte circuit. Omdat Alexandre Premat (startplaats 3) wordt gehinderd door Häkkinen, moet hij uitwijken en verliest de Fransman zijn plaatsje aan Mattias Ekström.

Rampweekend Paul di Resta
Het slechte weekend van Paul di Resta gaat ook op zondag door. De Schotse klassementsleider, die slechts als vijftiende was gekwalificeerd en zondagochtend tijdens de warm-up niet eens een tijd had neergezet, crasht al na een paar bochten in de grindbak nadat Timo Scheider hem een flinke tik heeft gegeven. De ook in het grind geëindigde Mike Rockenfeller kan niet verder.

di_resta

De bolide van Markus Winkelhock gaat in dezelfde bocht eveneens in de rondte, maar hij blijft op het asfalt en kan zijn weg vervolgen. Zijn wagen is echter wel aan de linkerkant beschadigd. Om de spinnende wagens te ontwijken, moet Vanina Icxk door het grind. Zij moet daardoor de pitbox in om een beschadigde voorkant te laten vervangen.

Safety Car
De hele situatie zorgt voor een Safety Car-situatie. Na zeven van de in totaal 83 ronden gaat de pacecar weer naar binnen. Vlak na de herstart moet Matthias Lauda door het gras omdat Garry Paffett hem toucheert. Lauda is hier bepaald niet blij mee en balt woest zijn vuist vanuit zijn DTM.

Bernd Schneider is de eerste topper die binnenkomt voor een eerste van twee verplichte stops. Zijn Mercedes-team is zoals altijd weer bijzonder snel. De regerend kampioen, die vanmorgen de rapste in de warm-up was, kan goed weg.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet