VLN

24h Nürburgring: Herstart na lange onderbreking

24h_panorama

Na een onderbreking van bijna zes uur vanwege de mist is de 24-uursrace op de Nürburgring om 9.31 opnieuw van start gegaan. De Manthey-Porsche (Bernhard/Lieb/Dumas/Tiemann) blijft aan de leiding, terwijl de Zakspeed-Viper met Duncan Huisman en Tom Coronel van de tweede naar de vierde plaats is teruggevallen. Omdat Christophe Bouchut onder geel had ingehaald, moest het team eenmaal binnenkomen voor een "drive-through-penalty".

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Om 3.54 uur vanmorgen besloot wedstrijdleider Hans Schnock om de race met de rode vlag te staken, omdat het zicht op diverse plaatsen op het circuit vanwege mist te slecht was geworden. Daarop volgde een parc-fermé-situatie die bijna zes uur zou duren. Om 9.31 uur vond de herstart plaats na een ronde achter de safety-car.

De Red-Camel-SEAT Leon met het startnummer 254 (Breukers/Willems/Thyssen/Verkoelen) is sinds 1.05 uur uit de race na een ongeval op het baangedeelte Wippermann.

De Black-Falcon-BMW met Dillon Koster rijdt nog steeds en ligt tweede in de klasse V3+V4 met slechts een ronde achterstand op de leiders in de klasse.

De Phoenix-Aston Martin, een van de kandidaten voor de eindzege, is inmiddels uit de wedstrijd als gevolg van een motordefect.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet