Formule 3

F3 Euroserie: Tweede zege voor Grosjean

img_9369

Romain Grosjean, voor de tweede maal dit seizoen winnaar

Twee overwinningen uit drie races: Romain Grosjean doet goede zaken in de Formule 3 Euro Serie. De in Zwitserland wonende Fransman, die uitkomt voor ASM Formule 3, zegevierde op het 1,929 kilometer korte Indy-circuit van Brands Hatch voor de Brit James Jakes en de Japanner Kamui Kobayashi. Na een slaapverwekkend saaie race eindigde Yelmer Buurman als zesde, Renger van der Zande werd dertiende.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat, Matthé IJzerman
 
Enige actie na de start
De enige actie in de wedstrijd was net na de start. Pole-sitter James Jakes kwam slecht weg, Grosjean reed naar het midden van de baan, maar dat deed Manor-rijder Franck Mailleux ook. De twee raakten elkaar, waarop de auto van Mailleux achterwaarts in de vangrail belandde. Grosjean hield geen gevolgen aan de actie over en reed vervolgens de overwinning naar huis. Er was een korte safety-car-interventie nadat ook Cyndie Allemann bij het uitkomen van Hill Bend van de baan gereden was. Bij de herstart zorgde Grosjean voor nog wat boosheid bij de concurrentie door al bij het uitkomen van Druids tergend langzaam te gaan rijden en sommige achterliggers verklaarden dat Grosjean bij Clearways zelfs op de rem ging staan.

img_9300

De Rus Sergey Afanasiev, gisteren ook al een keer de oorzaak van een rode vlag, raakt in Paddock Hill Bend van de baan

img_9303

Hoe dan ook, hij pakte wel de zege, voor James James en Kamui Kobayashi. Yelmer Buurman verloor door teveel wielspin een plek bij de start aan Sébastien Buemi, maar haalde deze in Druids weer in en hield daarna de Zwitser achter zich. “Het was fysiek wel ontzettend zwaar, want je hebt op dit korte circuit geen enkel punt waar je je even kunt ontspannen”, zei de coureur uit Ubbergen. Renger van der Zande had al in de kwalificatie veel problemen en kwam in de race niet verder dan de dertiende plaats. “Een weekend om snel te vergeten”, was hij van mening.

img_9342

Renger van der Zande beleeft op Brands Hatch "een weekend om snel te vergeten"

Uitslag:
1. Romain Grosjean (Fra), Dallara-Mercedes, 54 r. in 40.40,093
2. James Jakes (GBr), Dallara-Mercedes, op 1,139
3. Kamui Kobayashi (Jap), Dallara-Mercedes, op 8,541
4. Nico Hülkenberg (Dui), Dallara-Mercedes, op 9,300
5. Tim Sandtler (Dui), Dallara-Mercedes, op 14,146
6. Yelmer Buurman (Ned), Dallara-Mercedes, op 14,565
13. Renger van der Zande (Ned), Dallara-Mercedes, op 33,587

Stand:
1. Grosjean, 20 punten
2. Buemi, 17
3. Hülkenberg, 13
4. Jakes, 11
5. Buurman, 9
9. Van der Zande, 5

yelmer_race_1_480

Yelmer Buurman in gevecht met Sébastien Buemi om de zesde plaats

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet