DTM

DTM: Pole Häkkinen in Brands Hatch, Di Resta pas 15de

img_9450

Mika Häkkinen op weg naar zijn tweede pole van het seizoen

Mika Häkkinen is in vorm. Na zijn pole in Oschersleben en zege tijdens de vorige DTM-race op Eurospeedway Lausitz, was de Fin vandaag in Brands Hatch wederom de snelste van het twintig wagens tellende pak.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Willem J. Staat

Mika Häkkinen klokte vanmiddag tijdens de laatste kwalificatiesessie (waaraan alleen de snelste acht van de eerdere sessies mogen meedoen) een snelste rondetijd van 42,660 seconden. Op het zeer korte parcours van Brands Hatch gaf Mercedes-ploegmaat Bruno Spengler slechts 32 duizendsten van een seconde toe.

img_9484

Häkkinen doet in de persconferentie relaas van zijn ervaringen


Premat en Abt rap
Na de twee Mercedessen volgden drie Audi’s. De dit jaar sterk debuterende Alexandre Premat werd op 0,124 seconde achter de pole-man derde. Achter de altijd rappe Mattias Ekström volgde zeer verrassend Christian Abt. De Duitse playboy, toch vaak terug te vinden in het tweede gedeelte van het deelnemersveld, mag zondagmiddag vanaf P5 vertrekken.

Bernd Schneider is ook zeker nog niet uitgeschakeld voor een topklassering. De vijfvoudig en regerend DTM-kampioen mag dankzij een rondetijd van 42,953 als zesde van start gaan. Zevende is Jamie Green, de Brit die vorig jaar zoveel pole positions pakte en de bijnaam kwalificatiemonster meekreeg maar in 2007 wat fletser rond racet.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet