Formula Ford

Formule Ford Spa – Francorchamps (Race 2)


Voor de tweede maal in successie vertrok de Noor Anders Krohn in de Formule Frod race op Spa van pole position. En ook dit keer ging de strijd tussen hem en Francesco Pastorelli. De baan was nat maar droogde snel. Desondanks besloot een ieder op regenbanden te starten. Mede door die opdrogende baan was het zaak om ook de banden te sparen om daarmee zonder problemen de finish te halen. Winst was er in de allerlaatste meter van de race voor Pastorelli, die met een werkelijk miniem verschil de verrassend sterk –op Spa- debuterende Anders Krohn versloeg.

Tekst: Jakob Dekker

De banden bepaalden dus een belangrijk deel van de race. Die was nat bij vertrek, maar in de Ardennen weet je het nooit helemaal, zeker niet wanneer er ook nog wat mist in de bergen hangt. Water was er meer voldoende in Spa en tijdens de race droogde de ideale lijn in ieder geval redelijk snel op. De race kende aan de kop een spannend verloop, waarbij Krohn als snelste uit de startblokken kwam en Pastorelli tijdens de race slechts eenmaal en maar kort voor zich moest dulden. Laatstgenoemde kwam in de slotronde een fractie beter uit La Source en sloeg zijn slag op de finishlijn. Daarachter eindigde John Svensson als derde en Henk Vuik sloot de race af met een vierde plaats.

Snelste ronde
Shirley van der Lof kende dit keer een slechte start en viel terug naar een negende plaats, om zich vervolgens weer terug te vechten naar een vijfde stek. Sterk was ook het rijden van de familie de Wit. Nadat Laurens op vrijdag de muur raakte bezorgde hij de technici het nodige sleutelwerk, maar op zaterdag zaten de ‘De Witjes’ er weer prima bij. Rogier zette zelfs de snelste ronde op zijn naam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet