Belcar

Belcar: Ladies First

Het wisselvallige weer had een belangrijke rol tijdens de kwalificaties voor de Belcar 12 uur van Spa, de derde race van het Mediagroep Van Dyck Belcar kampioenschap. Enkele minuten na het begin van de eerste kwalificatiesessie openden de hemelsluizen zich en het circuit lag er meteen doorweekt bij. De wolken verdwenen echter even vlug als ze gekomen waren en de tijden zakten zienderogen. De deelnemers met de even nummers, die het laatste kwartier van de sessie voor hun rekening namen, hadden dus geluk. Op een opdrogende piste hadden zij kans op een echt goed resultaat. En zo kregen we meteen enkele verrassingen…

De eerste deelnemer met een oneven nummer was de Dodge Viper Racing Box van de Italianen Cioci-Perazzini, een gastwagen, en dat op de achtste positie, op meer dan twee seconden van de pole positie. Verderop vonden we de Mosler van Kenis-De Keersmaeker, die naar een tiende plek reden, de Corvette Z06 van de actuele leiders in het kampioenschap Anthony Kumpen en Bert Longin, met een twaalfde plek (op 5 seconden van de pole), de Aston Martin van Coekelbergs-Marchal op de veertiende stek en tenslotte de Porsche van Duez-Maes op de achtiende startplaats.
Waar pechvogels zijn, vinden we ook gelukkigen. De Mosler van Radermecker – Lémeret eindigde vijfde tijdens de eerste sessie. “We maakten echter een kleine strategische fout waardoor we op een vijfde positie strandden. Het team riep me iets te vroeg binnen en Vincent had niet meer de tijd om zich volledig aan het circuit aan te passen”, legde Lémeret uit. De Mosler van Gravity International start dus als vijfde.

Het waren dus vooral de ‘even’ Vipers die voordeel uit de gegeven omstandigheden haalden. Uiteindelijk reed Stephanie Boden in de Daikin Dodge naar de pole in een tijd van 2.29.676. Met twee dames op de eerste startplaats kregen we een scenario Michel Vaillant waardig!
Een halve seconde achter de Daikin Dodge vinden we de Viper van Kris Wauters en Rafael Vanthoorn en de Porsches 997 van Soulet-Dumarey en D.Loix-Bouvy.
De tweede sessie verliep op een nog natte piste en dus wacht ons morgen een zeer geanimeerde race over 125 minuten die klokslag 11u00 van start gaat. En wie weet wachten ons, met een onvoorspelbare weer, nog wel enkele verrassingen....

Startgrid:
1. Boden-Van de Velde (Dodge Viper) in 2.29.676
2. Vanthoor-K. Wauters (Dodge Viper) op 0.523
3. Dumarey-Soulet M. (Porsche 997 GT3) op 0.585 
4. Bouvy-Loix (Porsche 997 GT3) op 0.754
5. Radermecker-Lémeret (Mosler-Chevrolet) op 0.813
6. Van Moerkerke-Ceusters (Dodge Viper) op 1.324 ;
7. Del Castello-Maddalena (Ita/Dodge Viper) op 1.814 
8. Cioci-Perazzini (Ita/Dodge Viper) op 1.837 
9. Van Hover-Van Loo (Porsche 997 GT3) op 2.119
10. Kenis-De Keersmaecker (Mosler-Chevrolet) op 2.503 
11. Chaillet-Nef (Dodge Viper) op 3.060 
12. Kumpen-Longin (Corvette Z06) op 3.404
15. Derdaele-Verhoeven (Ultima GTR) op 5.001 (1ers Division 3)
17. Neyens-Couwberghs (Porsche 996 Supercup) op 8.033

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet