Formula Ford

Formule Ford op Spa-Francorchamps


Terwijl Nederland voor een deel gebukt gaat onder een weeralarm wordt er in Spa gestreden door de Formule Ford rijders. Francesco Pastorilli vertrok uiteindelijk van pole-position en stond zijn leidende positie de hele race niet meer af. Bij de Zetecs ging de winst naar Auke Genemans.

Tekst: Jakob Dekker

Na de vrije ochtendtraining vond er in de middaguren nog een geklokte tweede training plaats. Pastorelli was daarin de snelste maar wist zich geschaduwd door Anders Krohn. De eerste doortocht van start/finish was ook voor Pastorelli, gevolgd door Anders Krohn en Rogier Jongejans. Henk Vuik, John Svensson en Shirley van der Lof gingen daarbij de snelste Zetec-rijder, Michel Florie vooraf. Als Durateccer scheidde – de als achtste rijdende Simon Knap- Florie van Auke Genemans die weer voor Laurens de Wit reden en daarmee een buffertje kenden naar Liroy Stuart en Melroy Heemskerk.

Kopgroep
De beide koplopers rijden dan nog op 2,2 seconden van elkaar, terwijl Jongejans weer 1.7 seconden op Svensson heeft. De snelste rondetijd is dan nog voor Krohn, maar een ronde later is die eer voor Rogier Jongejans die daarmee zijn achterstand op de koplopers zichtbaar verkleind. Svensson daarentegen heeft de aansluiting verloren en rijdt op bijna 7 seconden.

Genemans aan de leiding
Het is Auke Genemans die in de derde ronde de leiding in de Zetec-klasse overneemt van Florie. Terwijl Knap nog steeds de aansluiting met de topzes mist. Uitvallers zijn er op dat moment al in de persoon van Sylvain Haverland en Chris Maliepaard die dit keer voor het team, van ACS Racing van de neven De Wit uitkomt. Voor zowel Laurens als Rogier de Wit is het lastig om het hoge tempo bij te houden en zij reden helemaal achter aan het veld. De strijd aan de kop werd per ronde spannender. Na de vijfde ronde was Krohn de leider tot op 1.219 seconden genaderd en wist dat de druk aan de achterzijde ook groot was nu Rogier Jongejans wederom een snelle rondetijd realiseerde. Henk Vuik had op dat moment bijna aansluiting bij John Svensson, waarbij het ging om de vierde plaats in de race. Terwijl Shirley van der Lof haar zesde positie stevig in handen had.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet