GT

Div: Jeroen Bleekemolen met Lamborghini in ADAC GT Masters

jeroen_lambo

Jeroen Bleekemolen rijdt vrijdag en zaterdag met een Lamborghini Gallardo van Reiter Engineering in de ADAC GT Masters, de nieuwe Duitse GT3-serie. Hij deelt de auto met Marius Ritskes, die vorig jaar al met Lamborghini uitkwam in het Europees GT3-kampioenschap van de FIA. "Marius was op zoek naar iemand met wie hij kon rijden en zo kwam hij bij mij uit", vertelt Bleekemolen. Het duo Bleekemolen-Ritskes is overigens niet de enige Nederlandse afvaardiging bij Reiter Engineering, want ook Peter Kox rijdt bij dit team. De Eindhovenaar deelt een auto met Fürst Albert von Thurn und Taxis.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions

Bleekemolen rijdt voor het eerst in competitieverband met de Lamborghini. "In eerste instantie dacht ik dat zo'n GT3-auto een beetje zou rijden als onze Supercup-Porsches, maar ik ben echt heel positief verrast", zegt hij. "Deze auto heeft een veel betere wegligging, hij gaat heel hard de hoek om." Verrassend voor Bleekemolen is ook, dat de auto het al zo goed doet, ondanks dat deze kakelvers is. "Marius Ritskes heeft er alleen afgelopen weekend de Dutch Supercar Challenge op Zolder mee gereden, maar er is daarna niks aan die auto gebeurd. Ik ging erin zitten en was in de vrije training meteen de snelste", vertelt de Aerdenhouter, die maandag naar Le Mans vertrekt, waar hij met de Dome van Racing for Holland rijdt.

Of er een vervolg zit aan zijn campagne in de ADAC GT Masters weet hij nog niet. "Volgens mij kunnen wij geen punten scoren, omdat we de zevende Lamborghini hebben en er per merk maximaal zes auto's mogen deelnemen. Bovendien kan ik qua kalender sowieso niet alle wedstrijden doen. Maar ik vind het wel een leuke klasse. Laten we maar eens kijken hoe het dit weekend gaat, dan zien we wel weer verder."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet