VLN

Div: Voorbeschouwing 24 Uur Nürburgring

veld

Een vol veld met Porsches, BMW's en ander snel spul op de Nordschleife


Komende zaterdag om 15.00 start op de Nürburgring de 35e editie van de jaarlijkse 24-uursrace. Een wedstrijd van superlatieven, met 210 auto’s aan de start (220 in de training) en zo’n 700 deelnemers op de ruim 25 kilometer lange combinatie van Nürburgring-Nordschleife en Grand Prix-circuit. Met dit jaar een behoorlijk aantal Nederlanders aan de start, waarvan er zelfs enkele zomaar in aanmerking zouden kunnen komen voor de eindzege…

Tekst: René de Boer
Foto's: PR


Natuurlijk maakt Porsche de dienst uit op de Nordschleife, zoals Porsche-teams dit seizoen tot nu toe ook alle races voor de Langstreckenmeisterschaft hebben gewonnen. Het veld ziet er indrukwekkend uit, met fabriekscoureurs Timo Bernhard, Marc Lieb en Romain Dumas plus Marcel Tiemann als titelverdedigers met de Manthey-Porsche GT3 RSR. Maar ook de lichtere H&R-Porsche Cayman van Jürgen en Uwe Alzen en Christian Menzel is een serieuze kanshebber, evenals de Land-Porsche van Marc Basseng en Marc Hennerici, die dit seizoen bij de VLN al vaak bovenop het podium stonden. Andere serieuze kanshebbers uit het Stuttgarter kamp zijn Patrick Huisman, Wolfgang Kaufmann en Dennis Rostek met de Konrad-Porsche.

viper_huisman2

De Zakspeed-Viper met Tom Coronel en Duncan Huisman

Maar daarnaast mag, zeker vanuit Nederlands perspectief, de Zakspeed-Viper niet vergeten worden. Met Tom Coronel en Duncan Huisman zitten twee erkend snelle mannen in deze auto, aangevuld met routiniers Christophe Bouchut en Patrick Simon. Wellicht iets minder krachtig, maar daarom niet minder interessant, is de Schubert-BMW Z4 van Claudia Hürtgen, Hans-Joachim en Johannes Stuck en Richard Göransson. “Strietzel” Stuck is na zijn enorme klapper op de Nordschleife van 28 april afgelopen maandag fit bevonden om te racen. Verder noemen we nog de Falken-Nissan Z33 met oud-DTM-coureur Peter Dumbreck, de ervaren Belg Dirk Schoysman en de beide Japanners Tetsuya Tanaka en Kazuki Hoshino, die ongetwijfeld ook voor spektakel gaan zorgen, en de Aston Martin van het lokale Phoenix-team, die met Klaus Ludwig, Marcel Fässler, Sascha Bert en Robert Lechner een heel sterke bezetting aan boord hebben. Hier is overigens een Nederlander bij betrokken: monteur Mark Heuvink staat het team technisch terzijde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet