Supercar Challenge

DSC: Ric Wood wint tweede GT-race op Zolder

start_race2_zolder_gt1
De start van race 2 van de Dutch Supercar Challenge op Zolder.

Ric Wood is zondag in Zolder winnaar geworden van de tweede race in de GT-klasse van de Dutch Supercar Challenge. De zege van de Brit was opmerkelijk. Niet alleen haalde Wood voor het eerst dit seizoen de finish, bovendien was hij de 45 minuten durende wedstrijd gestart vanuit de pitstraat.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris van Keer

Pechduivel Brinkmann Motorsport
In de snelste divisie (GT) was er op zondag wederom veel pech voor Ardi van der Hoek en zijn teammaat Arjan van der Zwaan. De twee coureurs van Brinkmann Motorsport waren naar Zolder gekomen als klassementsleiders, maar kregen zowel donderdag als zaterdag te maken met het breken van een aandrijfas van hun DTM Audi. Nadat Van der Zwaan zondag in race 2 de vanuit de pitstraat gestarte bolide naar plek zes had opgewerkt, liep Van der Hoek bij het gas geven op het rechte eind wederom tegen een gebroken cardanas op.

ardi_vd_hoek_zolder1
De DTM Audi van Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan.

Dat betekende uiteraard einde wedstrijd voor de bolide met startnummer 128. Het team laat voor de volgende race op Spa (over twee weken) uitgebreid onderzoeken waar het euvel vandaan komt. "Want normaal gesproken breken die dingen bijna nooit en nu bij ons drie keer in één weekend’’, aldus Ardi van der Hoek.

podium_race2_gt_zolder1
Ric Wood en de overige podiumplanten vieren hun feestje.

De race werd gewonnen door Ric Wood. Hij had op de finishlijn slechts 1,380 seconden voorsprong op het duo Robert de Graaff/Philippe Ribbens. Meindert van Buuren gaf ruim 9 tellen toe en mocht op het laatste treetje van het erepodium plaatsnemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet