Supercar Challenge

DSC: Rampdag voor Brinkmann Motorsport

Een rampdag voor team van Brinkmann Motorsport, in de vrije training bleek dat de Audi DTM TTR van kampioenschapsleiders Ardi van der Hoek en Arjan van der Zwaan een probleem met een slippende koppeling te hebben en dat probleem werd steeds erger. Na de training bleek dat de cardanas ook nog eens stuk was gegaan.

Foto's: Chris Schotanus

480_ardi_arjan

“We hebben al twee aandrijfassen kapot gereden dit weekend”, aldus van der Hoek. “Het team heeft dit probleem nog niet vaak meegemaakt dus we moeten kijken waardoor dit is ontstaan.” De kapotte cardanas kon nog wel vervangen worden maar bij het demonteren bleek ook nog een lager kapot te zijn. Deze reparatie was niet meer op tijd gereed en dus geen kwalifikatie en geen race op zaterdag voor het Audi duo.

Teamgenoot Elmar Grimm wist de pole position voor zich op te eisen. De Duitser bleef lang in de pits omdat zijn bolide kampte met elektronische problemen, maar liet in de laatste minuten van de kwalificatie toch nog de snelste tijd noteren. De elektronische maleur bleek echter niet op tijd hersteld te zijn voor de race op zaterdag.

480_start1

De races op zaterdag
De winst in de GT divisie wordt in de eerste race gepakt met een dubbelslag voor V-Sports, met Pim van Riet en Robert den Otter voor de V8 van de equipe Meindert van Buuren en Peter van Hoepen.

480_v-sports_rijders

Derde werd Rene Snel. De supersport 1-divisie werd een prooi voor Gosse Stielstra met zijn Porsche 911 GT3 Cup 997, voor de equipe Henk Thuis en gastrijder Donald Molenaar, die dit weekend Richard van den Bos vervangt. Derde werd de Belg Patrick Derdaele in de fraaie Ultima GTR.

480_start2

Race Sport en Supersport2
Peter van der Kolk weet zijn pole position in de BMW Compact Extreme ten volste te benutten en pakt de eerste zege voor het kleurrijke duo Brown en White. De klapper van de week wordt komt op de naam van Russian Bear coureur Lev Friedman. Bij een inhaalactie op start-finish van Lev Friedman in de BMW 320i WTC op de Mini van Berry van Elk raken beide elkaar en klapt de BMW vol de guardrail in. Van Elk kan de wedstrijd wel hervatten.
De sportklasse werd gewonnen door Kees Kreijne voor Bas Barenbrug en
Berry van Elk.

480_vanderkolk

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet