EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Heylen wint eerste race, Frans Verschuur finisht vijfde

Het Renault World Series evenement in Zolder staat ondermeer in het teken van het debuut van de spectaculaire Eurocup Megane Trophy. Met slechts een tweetal testdagen achter de kiezen moesten de deelnemers hun seizoen aanvangen. Reden voor de organisatie om te beslissen dat de twee wedstrijden tijdens het eerste Renault WS evenement op Zolder niet meetellen voor het kampioenschap. Een generale repetitie dus.

Tekst: Sander Dorsman Foto's: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 Start megane zaterdag

Frans Verschuur start de eerste wedstrijd vanaf een 14e positie, terwijl teamgenoot Bernard ten Brinke vanaf een 19e positie vertrekt. Voor Heylen verloopt de rollende start vlekkeloos, van Hooydonk sluit aan als tweede. Aan het einde van de eerste ronde komt Bernard ten Brinke direct de pitstraat binnen. “Ik startte de race vanuit de pits. Helaas moest ik aan het einde van de eerste ronde met technische problemen binnenkomen, met een nulresultaat tot gevolg”, aldus Ten Brinke.

 Verschuur race

Samen met Ten Brinke kennen meerdere coureurs technische problemen. Hierdoor ontstaat een Safety Car situatie in de derde ronde. Na 1 ronde komt deze weer binnen, echter door enkele uitvallers kan deze direct weer van stal gehaald worden. Bij de herstart in ronde 8 positioneert Jeffrey van Hooydonk zich voor een aanval op de eerste positie van Jan Heylen. Zo ver komt het echter niet, want enkele bochten later moet ook hij opgeven met technische problemen.

 Ten Brinke uitgevallen

Met het uitvallen van van Hooydonk rijdt Jan Heylen onbedreigt naar de overwinning. Frans verschuur rijdt na een solide race naar een mooie vijfde positie. De tweede race wordt op zondag verreden, met onderstaande kwalificatie uitslag als uitgangspunt.

 Race megane actie

Uitslag race 1 Eurocup Megane Trophy

1.Jan Heylen 14 ronden in 25:48.021
2.Ludovic Badey op 2.515
3. Frederic Gavillon op 5.261
4. Simon Abadie op 10.848
5. Frans Verschuur op 12.509

Berard ten Brinke niet gefinished

Uitslag kwalificatie 2 Eurocup Megane Trophy

1. Cesar Campanico 1:38.184
2. Jan Heylen 1:38.508
3. Jeffrey van Hooydonk 1:38.957
4. Ludovic Badey 1:39.183
5. Renaud Derlot 1:39.198
9. Frans Verschuur 1:39.631
25. Bernard ten Brinke geen tijd
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet