Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Michael Ammermuller wint eerste race, Strous beste Nederlander

De Duitser Michael Ammermuller heeft de eerste race in de Eurocup Formule Renault 2.0 op zijn naam geschreven. Hij leidde de race van start tot finish en kwam probleemloos voor zijn team Jenzer Motorsport als eerste over de eindstreep. Junior Strous eindigde als beste Nederlander op een vierde plaats.

Tekst: Laura Postma Foto's: Tim Böhme en Boudewijn Pieters

 Start FR 2.0

Al vanaf de start kreeg Strous het flink aan de stok met een aandringende Jerome D’Ambrosio en Westley Barber. D’Ambrosio deed regelmatig een aanval, maar Strous verdedigde zijn positie met alle macht en leek dat wel even vol te houden. Toen Barber zich steeds meer met het gevecht ging bemoeien, leek Strous even een heel klein gaatje te kunnen slaan, omdat D’Ambrosio ook in de verdediging moest. Maar: “Ik ging op een gegeven moment samen met D’Ambrosio de bocht en hij probeerde mij buitenom in te halen. Ik kwam slecht uit de volgende bocht en toen Barber er ook bij,” vertelt Strous. Deze besloot om eieren voor zijn geld te kiezen en nam genoegen met de vierde positie. “De set-up van de auto is gewoon niet goed. We gaan die voor morgen veranderen en dan ga ik er weer helemaal voor.”

 Strous race

Xavier Maassen leek goed op weg in de inhaalrace die hij reed. Gestart van een gedwongen 23ste plaats, wist hij helemaal op te schuiven naar de negende plaats.. Maar in een race die in het teken stond van ontelbare uitvallers, uistapjes en crahes, bleef ook hij niet bespaard. Maassen: “Het was een heftige race. Tot aan vijf ronden ging het helemaal super. Ik kon overal precies doorheen.” Maar wederom sloeg de pech toe. Maassen kreeg problemen met zijn auto. “Waarschijnlijk is de demper of de stabilisator gebroken. Ik heb toen nog alles op alles gezet om te verdedigen, maar ik kon onmogelijk verder rijden.” Maassen werd uiteindelijk als achttiende geclasificeed.

 Xavier race

Carlo van Dam had al niet de beste vooruitzichten voor de race met een 34ste startpositie en veel wist hij dan ook niet echt een vuist te maken. “We wisten dat er een wonder zou moeten gebeuren, wilden we in de punten eindigen”, legt Van Dam uit. “Toen wilde ik voor de snelste raceronde gaan, maar dat lukte ook niet, een paar jongens voor mij waren sneller. Nou ja, toen ben ik maar gestopt.” Morgen mag Van Dam van een zesde positie vertrekken en ziet het er iets positiever uit voor hem.

Uitslag race 1 Eurocup Formule Renault 2.0:

 Podium FR2.0  zaterdag

1. Michael Ammermuller 17 ronden in 25:56.979
2. Westley Barber op 10.540
3. Jerome D’Ambrosio op 12.469
4. Junior Strous op 13.864
5. Reinhard Kofler op 23.519
18. Xavier Maassen op 55.869
34. Carlo van Dam niet gefinished

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet